Géza

Szélesvásznú Csipkerózsa

2013.01.03. 15:27

Programkereső

Az 5 éves kortól ajánlott zenés mesejáték a Budapest Bábszínházban január 13-án látható a Bóbita Matiné keretében. Tekintse meg az előadást Ön is!

Ugyanazon a napon, ugyanazon órában a világ két pontján megszületik egy kislány és egy kisfiú. Nem sejteni, hogy ha megnőnek, egymásba fognak szeretni. A történet kezdetén azonban csak annyit tudhatunk, hogy a kislány Csipkeország királyának a lánya, a kisfiút pedig tündérek nevelik. Egymástól távol, mégis ugyanazt a leckét tömik a fejükbe: „Csipkevárban tudható, / A csipke szép, a csipke jó! / A csipke mélyén ég a tűz! / A csipke száz gondot elűz!"

Csipkerózsa - Budapest Bábszínház
Csipkerózsa - Budapest Bábszínház

A Budapest Bábszínház törekvése az, hogy a klasszikus történeteket új, friss feldolgozásban ismertesse meg a közönséggel. Ennek megfelelően a Csipkerózsika című mesét Lackfi János szőtte újra, a költő szövegéhez Szemenyei János írt zenét, a végeredmény pedig egy nagyszínpadi, színes, szélesvásznú, zenés, táncos, bábos előadás lett.

Kérdésünk: Mivel szúrja meg az ujját a címszereplő?

A január 11-én 12 óráig helyesen válaszolók közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a január 13-án 10:30-kor kezdődő előadást.