Sára, Márió

Színes téli Minivilág

2013.01.09. 10:16

Programkereső

Januárban is több helyszínen, a Pozsonyi Pagonyban, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Könyvtárában és a Mesemúzeumban várja programjaival a családokat a Minivilág Matiné.

A Minivilág matiné januárban először 10-én délelőtt, majd 24-én ismét várja a Pozsonyi Pagony játszósarkában a családokat, melyen egy kirándulásra indulnak, ahol állatokkal is találkoznak, miközben dalokkal, bábokkal és mondókákkal színesítik az utat Gelencsér Tünde színművész részvételével.

A minivilág matinék egyik új helyszíne a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Gyerekkönyvtára. A matinék minden alkalommal a minivilág egyik újdonságához, kedvenc kiadványához kapcsolódóan kerülnek majd megrendezésre. A január 19-én 11 órakor kezdődő minivilág matinén a Beszélő babakezek második kötetével ismerkedünk meg közelebbről bábok, dalok és hangszerek segítségével, Kárász Eszter színművész közreműködésével. A matinén meglepetés is vár rátok, hiszen a könyv verséből készült dalt is hallhatjátok majd Kárász Eszter előadásában. A matiné végén hangszersimogatót is tartanak.

Minivilág Matiné
Minivilág Matiné

A Beszélő babakezek könyvsorozat egyedülálló, és különleges színfoltja a gyermekkönyvek világának. A gyönyörű illusztrációkkal, szellemes versikével és a babajelek megjelenítésével egy olyan alkotás mutatkozik be január 26-án 11 órakor a Mesemúzeumban, ami egészen kicsi kortól remek olvasmány, és játék lehet a babák számára. A sorozat első kötete a Menjünk sétálni! és a Gyere játszani! című második kötet is bemutatkozik a költő és a szakértő segítségével. A kicsik és nagyok örömére pedig Kárász Eszter dallal, ukulele szóval és mondókákkal teszi még vidámabbá a szombat délelőttöt. Az esemény különlegessége lesz, hogy a második kötet versét dalban is hallhatják a résztvevők Kárász Eszter és Molnár György előadásában. A program további közreműködői lesznek Nyulász Péter költő és entai Kata babajelbeszéd-szakértő.