Alfréd

Beszédes macska

2013.01.25. 14:04

Programkereső

A jól ismert klasszikus mese hagyományos paravános előadásban, de modern feldolgozásban, rajzfilmes látványvilággal és mai zenével látható a Budapest Bábszínházban. Legyen a Bóbita vendége az előadáson!

Csizmás kandúr igen különleges macska: nem csak nyávog, beszél is - nem is keveset, s nem is akárhogy. Nem véletlen tehát, hogy Gergőt - akinek igencsak mostoha sors jutott - ráveszi élete nagy kalandjára, amelyben XVII. Pléhsisakos Adalbert egyetlen lányának, Izodóra királykisasszonynak keze a tét.

Csizmás kandúr - Budapest Bábszínház
Csizmás kandúr - Budapest Bábszínház

Sajnos azonban erre a királylányi kacsóra más is igényt tart... Vajon macskánk hogy vágja ki magát a nehéz helyzetekből? Sikerül-e Gergőnek Izodóra királykisasszonyt meghódítania? Az 5 éves kortól ajánlható előadásból - amelyhez a bábokat Grosschmid Erik tervezte, a dalokat pedig a szülők számára más műfajból minden bizonnyal ismerősen csengő nevű Lovasi András és Szabó Attila írta - természetesen mindez kiderül.

Kérdésünk: Kinek a történetét alkalmazta színpadra Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó? (Segítségképp ezt a linket ajánljuk.)

A január 31-én éjfélig helyesen válaszolók közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a Budapest Bábszínház február 3-i előadását.