Fülöp, Evelin

Kicsik is két keréken a Bringaexpón

2013.02.28. 14:22

Programkereső

Az idei, február 28-tól március 3-ig tartó Port.hu Bringaexpó a látványos újdonságok mellett továbbra is nagy hangsúlyt helyez a biztonságra, a családi biciklizésre és persze a szórakozásra.

Egyre több gyereket látni két keréken vagy három keréken. A zöld mozgalmak legsikeresebb vonala éppen a biciklizés, amit nem lehet elég korán kezdeni. De a gyerekek esetében sem mindegy, hogy milyen biciklin és milyen felszereléssel tapasztalják meg a száguldozásnak, a felszabadult játéknak ezt a formáját. A február 28-án nyitó Bringaexpó ebben is segítségére lehet a Hungexpo G pavilonjába látogató családoknak. A jó időre való tekintettel érdemes elve két keréken érkezni, hiszen a Magyar Kerékpárosklub ezúttal is ingyenes kerékpártárolóval várja a Hungexpo I-es számú főkapujánál a biciklistákat.

Bringaexpó 2012
Bringaexpó 2012

Idén a korábbinál nagyobb méretű, 500 nm-es látogatói tesztpálya várja az újdonságokra kíváncsi érdeklődőket. Az idei különlegesség, az e-bike mellett olyan kerékpár-újdonságokat is ki lehet majd próbálni, mint a fekvő bicikli vagy a tricikli. De ne feledkezzünk meg a bicikli további jármű-rokonairól sem - futókerékpár, roller, BMX, túragép-, amelyekkel a hazai közönség most először próbálhatja ki a 40 méter hosszú, nyolc hullámból és két döntött kanyarból épült ovális Mobil Pumpa Pályát. Ezen a különleges pályán pedálozás helyett a súlypont változtatásával lehet haladni bármilyen kétkerekű eszközzel.

Bringaexpó 2012
Bringaexpó 2012

A biciklizés biztonságos és érdekes módjai mellől nem hiányozhat a biciklizés extrémebb oldala sem, a szabadstílusú kerékpárosok látványos bemutatóra készülnek: 1 ugrató, 3 bringás, 4 méter magas ugrások. A hazai extrém kerékpározás élvonala trükkökkel és nagyívű ugrásokkal kápráztatja el a kicsiket és nagyokat a helyszínen felépített mobil ugratón szombaton és vasárnap 12 és 15 órakor.