Csilla, Noémi

Bóbita Matiné: Túl a Maszat-hegyen

2013.03.05. 15:36

Programkereső

Márciusban egy 6-tól 99 éves korig ajánlható, kétrészes zenés kalandjátékra invitál a Budapest Bábszínház.

A klasszikus mesék mellett a Budapest Bábszínház repertoárján kortárs, ám hasonlóan nemes irodalmi anyagból készült művek is szerepelnek, köztük a Bögre azúrral debütáló, azóta több sikeres műfordítást készítő és gyerekverskötetet publikáló Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen-je. A verses meseregényt a szerző kifejezetten a színház kérésére adaptálta színpadra, a premier óta slágerré vált dalokat pedig Presser Gábor jegyzi.

Túl a Maszat-hegyen - Budapest Bábszínház
Túl a Maszat-hegyen - Budapest Bábszínház

A tiszták és a pacák örök harcába véletlenül belekeverednek a se nem tiszta, se nem sáros, az ősmaszatosságban élő maszat-hegyiek. S vajon ki az, kik azok, akik szenvedő részesei, majd hősei lesznek ezeknek a küzdelmeknek? Természetesen a gyerekek: Maszat Janka és Muhi Andris, a két jó barát. És persze bonyodalmak garmadája, szerelem, árulás, kaland, kalózhajó, börtön, no meg egy náthás angol költő is szerepel ebben a gyermekek és felnőttek számára is érdekes, varázslatos műben.

Ha 2013. március 13-án délig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, partnerével részt vehet a Bóbita magazin vendégeként a Budapest Bábszínház március 17-én 10:30-kor kezdődő előadásán.

Kérdésünk: Ki az a focista, aki szerepel a verses meseregényben és a darabban is?