Emma

Csin-Bum-Bon-Bon

2013.04.04. 09:27

Programkereső

A korábban meghirdetettel ellentétben a XiloTon Ütőegyüttes koncertje lesz hallható a Bon-Bon Matiné április 6-i előadásán az IBS Színpadon.

A Bon-Bon Matiné eseményei talán a legsikeresebb és legkeresettebb gyermek- és családi programok már nem csak Budapesten. Vezetőjük, megálmodójuk Lukácsházi Győző, aki ezeken a koncerteken keresztül a színvonalas, edukatív gyermekszórakoztatás emblematikus figurájává vált az elmúlt évtizedben.

Lukácsházi Győző
Lukácsházi Győző

A XiloTon Ütőegyüttest 2009 decemberében hívta életre hat olyan fiatalember, akik szabadidejüket értékteremtésre szerették volna áldozni. Zenei tanulmányaikat együtt folytatták, amelynek során életre szóló élményekkel, tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, és meghatározó útmutatást kaptak - nem csak zenei kérdésekben. egtöbbjük ma már többgyermekes családapa, így az együttmuzsikálás mellett, a produkciók összeállítása során a legfontosabb szempontként a gyermekek szórakoztatását, ízlésviláguk színesítését és képességeik fejlesztését tekintették. Céljuk az ütőhangszeres muzsika bemutatásán keresztül közel vinni az érthető, élvezhető zenét a gyermekekhez és a közönséghez, átadni a zene művelésének örömét, lehetőségeit már óvodás kortól kezdve, illetve mindazt, amit számukra mindezek jelentenek. Koncertjeik programja ritmusos, dallamos, foglalkoztató, érdekes, izgalmas, virtuóz, vicces, játékos és komoly egyben, amelyek színvonalas, könnyed szórakoztatást nyújtanak a legkisebbektől az idősebbekig mindenkinek egyaránt.

XiloTon ütőegyüttes
XiloTon ütőegyüttes

A XiloTon Ütőegyüttes előadásai során megjelennek az együttes vezetője, Fábián Zoltán által kifejlesztett pedagógiai módszer, a Csengő-Bongó egyes elemei is, amely a jelenlegi óvodai, iskolai zenei képzést kiegészítve a gyermekek zene iránti érdeklődését hivatott felkelteni, lehetőséget biztosítva számukra a hangszeres játékra. A módszer alkalmazásával sikeresen fejleszthető a gyermekek hallása, énekhangja, ritmusérzéke, koncentráló és koordinációs képessége, közösségbe történő beilleszkedésének képessége, szerepléssel kapcsolatos félelmeinek feloldása és a beiskolázás során előtérbe kerülő képességei. A módszer alkalmazásának következtében a gyermekeknek sikerélményben lesz részük: legyőzik a szerepléssel kapcsolatos félelmeiket, játékos módon hozzászoknak a későbbi szereplési és vizsgahelyzetekhez, ezáltal könnyebben viselik el a szerepléssel járó feszültebb pillanatokat. 

Csin-Bum-Bon-Bon - A XiloTon Ütőegyüttes koncertje
2013. április 6. szombat 11:00 - IBS Színpad
Bon-Bon Matiné, Lurkó-bérlet V. előadás