Béla

Bóbita Matiné: Óz, a nagy varázsló

2013.04.12. 17:39

Programkereső

Tekintse meg a Bóbita magazin vendégeként április 21-én a Budapest Bábszínházban a Frank L. Baum meseregénye nyomán készült előadást!

A kansasi prérin végigsöprő forgószél a kis Dorkát házastól messze viszi, és a mumpicok földjére repíti. A gonosz Boszorkány éppen most akarja leigázni a szorgalmas mumpicokat. Dorka háza földre esve foglyul ejti a Boszorkányt. Ő maga kiszabadul, ám varázserejű ezüstcipője Dorkáé lesz.

Óz  - Budapest Bábszínház
Óz - Budapest Bábszínház

Ebben indul útnak Ózhoz, hogy a varázsló segítsen neki hazatérni. Útközben három különös cimbora társul hozzá: a szalmafejű Madárijesztő, aki észre vágyik, a Gyáva oroszlán, aki bátorságot szeretne kapni és a Bádogember, aki szívet kérne az üres mellkasába. A nagy varázsló meghallgatja kéréseiket, de csak akkor hajlandó teljesíteni, ha megszerzik a Boszorkány seprűjét is. A Sárga utat rovó cimborák sorra járják Óz tartományait. Felszabadítják az erdei állatokat és Porcelánváros lakóit a Boszorkány átka alól, de a nyugorok földjén maguk is fogságba kerülnek.

A legnehezebb helyzetben derül ki, hogy nemcsak a Bádogembernek van érző szíve, a Gyáva oroszlán tud bátran viselkedni, és a Madárijesztőnek is helyén az esze, ha barátai bajban vannak... Legyőzik a Boszorkányt és visszatérnek Ózhoz. Ő már csak megerősíti: esze is, szíve is, bátorsága is megvan már a három kérelmezőnek...

Kérdésünk: Hol lakik Óz?

A kérdésre az április 18. délig helyesen válaszolók közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a 4 éves kortól ajánlott előadást.