Gertrúd, Patrik

A Gyermekmentő Szolgálat gyereknapon is segít

2013.05.22. 19:24

Programkereső

Színházi előadások, zenei és interaktív programok is szórakoztatják az érdeklődőket május 25-26-án a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) ingyenes gyereknapi rendezvényén a Városligetben.

Május 25-26-án szombaton és vasárnap a programok között focikupa, játszóház, lovasterápia-bemutatók, kézműves foglalkozások, emlékérem-készítés, a biztonságos közlekedéssel, illetve internettel kapcsolatos játékok szerepelnek. A kétnapos rendezvényen 39 ország Budapesten akkreditált nagykövetségei és kulturális intézetei mutatják be nemzetük szokásait, hagyományait a Nemzetek utcájában - mondta el Edvi Péter, a szolgálat elnöke a programot beharangozó május 22-i sajtótájékoztatón Budapesten.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (forras: www.ngysz.hu)
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (forras: www.ngysz.hu)

A szervezet idén több mint ötszáz nehéz sorsú gyermeket lát vendégül pécsi intézményekből, valamint Erdélyből, a Felvidékről, Moldovából és Kárpátaljáról, magára vállalva a gyerekek utazási, szállás és étkezési költségeit. Az NGYSZ gyermeknapi rendezvénye a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermekek előtt is kinyitja a világot, emellett mindenki tartalmas szórakozási lehetőséget talál a Városligetben - hangsúlyozta Szentes Tamás egészségügyi és szociális főpolgármester-helyettes, hozzátéve: a hivatalos erőforrások szűkössége mellett felértékelődnek azok a civil kezdeményezések, amelyek a rászoruló csoportok támogatását és felzárkóztatását tűzték ki célul. Az NGYSZ is a hátrányos helyzetű gyermekek fejlődésére, értékszemléletére, a közösséghez és a társadalomhoz való viszonyára kíván hatással lenni.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (forras: www.ngysz.hu)
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (forras: www.ngysz.hu)

A Biztonságos Internet Sátorban a világháló veszélyeiről és a biztonságos nethasználatról tudhatnak meg többet a látogatók, az NGYSZ színpadán vasárnap mesejátékok és koncertek színesítik a programokat. Az OTP Fáy András Alapítvány sátránál interaktív pénzügyi játékokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, vasárnap délután pedig Kovács Péter világbajnok freestyle futballista újabb rekordkísérletére, csoportos dekázásra várják a sportrajongókat. Idén is megrendezik a focikupát, amelyen erdélyi és budapesti fiatalok mérik össze ügyességüket - részletezte a programokat Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketingigazgatója. A MoKi (MobileKids) sátorban Kresz-teszt és interaktív játékok ismertetik meg a gyerekekkel a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos szabályokat. A Mercedes-Benz Hungária Kft. Segíts egy mosollyal! címmel jótékonysági aukciót indított, a teljes bevétellel az NGYSZ-t támogatják - mondta el Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing és pr vezetője.