Csilla, Noémi

Újabb titkok a gödöllői kastély életéből

2013.07.26. 12:00

Programkereső

Megjelent a 2010-ben múzeumpedagógiai nívódíjjal is kitüntetett Herceg Egérváry Elemér naplója c. kötet második része, amelyet most akár Ön is elolvashat.

A folytatásba a nagy érdeklődés miatt vágtak bele a szerzők, Faludi Ildikó muzeológus és kisfia, Reményi Márton. A történet egy év újabb izgalmas élményeit meséli el, amelyek segítségével az olvasók további gödöllői helyszínekkel is megismerkedhetnek: a kastély előtt álló egykori Hattyús-tóval, a vasútállomással és a Királyi Váróval, valamint a máriabesnyői templommal. A már jól ismert szereplők humoros kalandjai mellett egy igazán rejtélyes személyről is hírt kapunk a naplóban, s közben újabb titkokat leshetünk el Erzsébet királyné és a királyi család gödöllői életéből.

Egérváry Elemér és a  királyi lakosztály
Egérváry Elemér és a királyi lakosztály

Az első kötet 2010-ben látott napvilágot, s igen szép sikert hozott: a szakmától Múzeumpedagógiai Nívódíjat, az olvasóktól pedig sok-sok lelkes visszajelzést kapott. A mesekönyv mellé hamar elkészült a kastély Elemér-túrája, amelyet főként óvodásoknak és alsó tagozatosoknak szánnak, de a különleges helyszínek miatt a felnőttek is gyakran kíváncsiak rá.

A történetet ezúttal is Ferenc Tamás egri képzőművész gyönyörű és kedves illusztrációi gazdagítják.

Az augsztus 1-ig helyes válaszolók közül ketten boldog tulajdonosai lehetnek Herceg Egérváry Elemér legújabb, második naplójának.

Kérdésünk: Hol lakik Egérváry Elemér?