Beáta, Izolda, Lea

Magyar csillagok az univerzumban

2013.11.03. 15:35

Programkereső

A Fővárosi Nagycirkusz nagy sikerű műsorát novemberben szombatonként különleges magyar számokkal gazdagítja.

Az univerzum fényei című műsorban kizárólag szombat esténként a világsztárok mellett fellép többek között a Duó Lambert egy látványos trapéz-számmal, Nereus Lajos komikus és Bernáth Imre légtornász.

A Magyar Cirkuszművészeti Tanács és a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. kezdeményezésének célja, hogy lehetőséget biztosítson fiatal pályakezdő és profi magyar artisták számára, hogy produkcióikat bemutathassák a nagyközönség előtt. A Szombat Esti Cirkuszkoktél elnevezésű akció előadásai november 2-án, 9-én, 16-án, 23-án és 30-án 19 órakor láthatóak a Fővárosi Nagycirkuszban.

Fővárosi Nagycirkusz
Fővárosi Nagycirkusz

A Fővárosi Nagycirkuszban Az Univerzum fényei című műsor mellett cirkusztörténeti kiállítás is várja az érdeklődőket. A tárlat bepillantást nyújt a cirkuszművészet eredetébe, bemutatja a magyar cirkusz kezdeteit, a látogatók bepillantást nyernek a Városligeti mutatványosok birodalmába, átfogó képet kapnak a Fővárosi Nagycirkusz és a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté történetéről. A cirkusztörténeti kiállítás ismerteti a hazai artistaképzés, és a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál történetét, bemutatja a cirkusz műfajának népszerűsítésére tett lépéseket, a különböző művészeti ágak és a cirkusz kapcsolódási pontjait. A fotókkal gazdagon illusztrált kiállítás 2013. december 31-ig látható a Fővárosi Nagycirkuszban.