Sándor, Ede

Mesélni jó

2013.11.18. 17:27

Programkereső

A népmesék rajongói ezúttal a Világszép Nádszálkisasszony történetét láthatják a RaM Colosseum színpadán november 25-én.

Mindenki őriz olyan emléket, amikor esős délutánon a takaró alá bújva hallgatja amint édesanyja, vagy nagymamája csodás lényekről, varázslatos helyekről mesél. Ezek a történetek nemcsak a hallgatónak jelentenek igazi élményt, hanem a mesélőnek is. Az ilyen alkalmak legnagyobb varázsa ugyanis a közösen eltöltött idő. Együtt nevetünk és szorítunk a bajba jutott hősnek, s közben egy kicsit újraéljük gyermekkorunkat.

Világszép nádszálkisasszony
Világszép nádszálkisasszony

A mesék jelentősége hogy nemcsak szórakoztatják a gyerekeket, hanem olyan fontos mondanivalókat, tanulságokat hordoznak, amik a kicsik életében kulcsfontosságúak. A mesék világán keresztül javul problémamegoldó képességük, fejlődik az alkalmazkodó készségük. A mesének jelentős szerepe van a gyerekek értelmi és érzelmi fejlődésében azért is, mert viselkedési mintákat nyújt számukra. Éppen ezért fontos, hogy a gyerekek minél több mesét halljanak és ismerjenek meg.

A Világszép Nádszálkisasszony története a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetére repíti nézőit. Ezen a mesés helyen küzd a gyönyörűséges leány szerelméért az Óperenciás tengeren túlról érkező királyfi. Az ifjú daliának nem csak a lány szívét kell meghódítani, hanem különleges próbákat kell kiállnia, és le kell győznie a Nádszálkisasszonyt őrző boszorkányt. Aki nem hiszi , hogy győzhet a királyfi, az járjon utána a RaM Colosseumban.