Konrád

Elmesélt UNICEF

2013.11.22. 14:24

Programkereső

Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet címmel jelent meg mesekönyv, melyhez Gál László írta a szöveget és Hlitka Viktória készítette a rajzokat. A kötetet D. Tóth Kriszta UNICEF jószolgálati nagykövet gondozta.

Az UNICEF Magyar Bizottsága 2013. november 19-én, a gyermekjogok világnapja előestéjén büszkén mutatta be az Óbudai Nagy László Általános Iskola 3.a osztálya diákjainak segítségével a Bookline gondozásában megjelent Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet című gyermekkönyvet.

D. Tóth Kriszta - Zinka és Hugó
D. Tóth Kriszta - Zinka és Hugó

Megjelent az első UNICEF könyv a Bookline gondozásában. A Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet című gyermekkönyv D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottságának leendő jószolgálati nagykövete gondozásában, Gál László szövegével és Hlitka Viktória rajzaival jelent meg.  

Mitől UNICEF a Zinka és Hugó története? Minden kötetből háromszáz forint adományként az UNICEF Magyar Bizottságához érkezik, amit közvetlenül nemzetközi programokra fordítanak és így a világ legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő gyermekeinek segítenek.

„Nagyon hálás vagyok, hogy az UNICEF befogadott a családjába. Én egy olyan világból jövök, hogy ha valami baj történt, akkor az volt az első gondolat, hogyan tudjuk leghatékonyabban bemutatni. Most meg egy olyan családban vagyok, hogyha valami rossz történik, akkor az az első gondolat, hogyan tudunk segíteni." - D. Tóth Kriszta leendő jószolgálati nagykövet.

Zinka és Hugó - könyvbemutató
Zinka és Hugó - könyvbemutató

Zinka és Hugó olyan történeteket él meg a könyvben, amelyekkel a mesét olvasó, hallgató gyerekeket szeretnénk érzékenyíteni a legfontosabb gyerekjogi kihívások iránt. Így például a szegénység, kiszolgáltatottság, magára hagyottság, szülő nélküliség témájával is találkozhat az olvasó.  Minden nehézségre pozitív választ találnak a mesekönyv szereplői. A gyereknyelven megfogalmazott kihívások megoldásait is felvillantja a kötet.

„A szereplőket a szolidaritás, felelősségvállalás, összefogás, és az áldozatkészség jellemzi és a kötet szinte észrevétlenül tanítja meg a gyerekeket ezekre az értékekre" - Gyurkó Szilvia, UNICEF gyermekjogi igazgató.