Konrád

Ragyog a mindenség

2013.12.09. 13:31

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen ön is boldog tulajdonosa a Ragyog a mindenség című kötetnek, illetve a Kaláka legújabb lemezének.

A Ragyog a mindenség gyermekvers-antológia a kortárs erdélyi irodalom 24 kiemelkedő alkotójától közöl mintegy 200 verset, és mint az utóbbi húsz év gyermekekhez szóló lírájából merítő válogatás, iránymutató az olvasás megkedveltetése, a további könyvválasztás tekintetében. Ez a kötet ugyanakkor hangsúlyosan több mint versantológia: rendhagyó módon arra vállalkozik, hogy teret adjon a vers, a rajz és a zene találkozásának. A gyermeki világ meghatározó motívumait követő versciklusok mindegyikét más-más - összesen tizennégy - Erdélyben alkotó grafikusművész illusztrálta, a stílusok, technikák, színek és formák sajátos ritmusú váltakozása pedig káprázatos vizuális elemekből építkező teret eredményez.

Kaláka Együttes
Kaláka Együttes

A gondolat és a folt, a rím és vonal képzeletbeli összefonódását pompásan egészíti ki a muzsika: az antológiát a nemzetközi hírű Kaláka együttes legújabb albuma teszi teljessé, amelyen a kötet szerzőitől választott egy-egy vers szólal meg, mint sziporkázó dalokká kibontott költemény. A nagy gonddal, rendkívül igényes kivitelben készült könyv ráragyog olvasóira, valós élményt nyújt számukra - mert ez az, ami egyetlen kisgyermek világából sem hiányozhat.

Kérdésünk: a Ragyog a mindenség gyermekvers-antológiában erdélyi költők verseit gyűjtöttük össze. Az alábbi költőkközül ki tartozik az erdélyi költőkközé?

A helyesen válaszolók közül egyvalaki boldog tuljdonosa lehet a Ragyog a mindenség című gyermekvers antológiának és a Kaláka legújabb lemezének.