György

Kis MU, nagy MU

2013.12.11. 14:34

Programkereső

Interaktív meseszínházzal és betlehemes bábszínházzal várja a kicsiket és szüleiket a Tünet Együttes és a Bábakalács Bábszínház a MU Színház családi programjain.

Királylány-mentő expedícióhoz kérik a három-hétéves gyerekek segítségét Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes. A Kucok című előadás során a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. A Tünet Együttes előadásai december 15-én 16 és 17 órakor, január 26-án 16 és 17 órakor láthatók.

Bábakalács Bábszínház
Bábakalács Bábszínház

A Bábakalács Bábszínház Nyiss kaput, Angyal! című produkciójában három angyal és egy különleges, háromszintes betlehem segítségével elevenedik meg Jézus születésének története. A december 21-én délelőtt látható előadást a hagyományos bábtáncoltató betlehemes játékok ihlették, szövegeit és dalait archaikus népi és templomi szövegekből állították össze. A régi töredékes játékok segítségével kísérelték meg létrehozni saját kerek változatukat, melyben jól megfér együtt a misztériumjátékok emelkedettsége és a pásztorjátékok profánabb hangvétele.