György

A diótörő és az egérkirály

2013.12.12. 17:35

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen ott Ön is az Átrium Film-Színházban december 30-án

Volt egyszer egy Diótörő, akit megátkozott Egérfül asszonyság. Az átkot azonban feloldani csak egy módon lehet. Veszélyes úton, sötét helyeken és félelmetes birodalmakon át Marika és a Diótörő a Marcipán-palotába érkezik, amely fényes ugyan, de vajon biztonságos is?

DiótörőkDiótörők
DiótörőkDiótörők

A klasszikus és a kortárs tánc prózával és bábokkal való ötvözete nemcsak izgalmassá teszi az előadást, hanem a fantáziánk kiterjesztését is szolgálja. Az előadás teret nyit a játszani vágyó gyerekek számára, hiszen akinek kedve tartja, részt vehet az Egérfejek és a Diótörő párbajában. Azt, hogy ki melyik oldalon harcol majd, ki-ki eldöntheti saját belátása szerint.

Az eredeti Csajkovszkij zenéjét és E. T. A. Hoffmann meséjét a Közép-Európa Táncszínház és az Átrium Film-Színház közösen dolgozza fel. Az összetartozás öröme és nehézsége, az emlékezés csalafintasága és a játék feszültsége a meghatározója az előadásnak, amely egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak. A négy művészeti terület egy kétrészes produkcióban válik mesévé.

Kérdésünk: ki  a koreográfusa a Közép-Európa Táncszínház és az Átrium új A diótörő és az egérkirály című bemutatójának?

A helyesen válaszolók közül egyvalaki partnerével ellátogathat az Átrium Film-Színházba december 30-án és megtekintheti a Diótörő és az egérkirály c. produkciót.