Zita, Mariann

Gyerekprogramok a Józsefvárosi Galériában

2013.12.12. 16:29

Programkereső

A Hétmérföldes Birodalom az év végén is szeretettel várja a kalandra és igényes szórakozásra vágyó családokat a Corvin-negyedtől egy perc sétára található, felújított Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontba.

December 14-én 11 órától az Évkerék Társulat előadását tekinthetjük meg: mese azon időkből, mikor az állatok emberi nyelvet beszéltek, s nem volt gonoszság a földön. Dél-amerikai őserdei guaraní indián népmese a Los Andinos Együttes tagjainak ékes muzsikájával indián díszletekkel s dalokkal.

Józsefvárois Galéria és Rendezvényközpont
Józsefvárois Galéria és Rendezvényközpont

Ezt követően december 21-én a Berbencés Vándorszín Betlehem kis falucskába című bábszínjátéka várja a gyerekeket és szüleiket. Meghitt karácsonyi játék bábokkal, muzsikával, a közönséggel és Gulyás László Vándormuzsikussal. Betekintést nyerhetünk a Karácsonyváró népszokások, mesék, mókák, varázsok birodalmába.

Végül, de nem utolsó sorban december utolsó szombatján a Magyar Hangszermíves Céh mesetára tárulkozik elénk: történet a töröksípba szorult hangkígyókról. A mese után pedig Aprók táncháza és hangszersimogató szórakoztatja majd a kicsiket és nagyokat.

A fenti előadások mellett 10.00 és 15.00 óra között december 14-én Aranyalma kézműves alkotóház (álomfogó és ablakdíszek pauszpapírból), ezt követő szombaton Bábműhely, majd december utolsó szombatján Szilveszteri Hangszerkészítő műhely várja a játszani és alkotni vágyó kicsiket.

Kérdésünk:mikor vannak gyerekprogramok a Józsefvárosi Galériában?

A helyesen válaszolók közül egyvalaki egy családi belépő boldog tulajodonsa lehet, amivel ellátogathat a Józsefvárosi Galéria délelőtti programjára december 21-én.