Emma

Támogatott színházak a tanteremben

2014.02.11. 19:38

Programkereső

Egy-egy pályázó a projekt keretében 1 millió és 2,5 millió forint közötti összeget nyerhet el iskolai vendégjátékra alkalmas előadásával.

A FÜGE Produkció 20 millió forint értékben hirdetett pályázatot, aminek célja olyan színházi nevelési előadások létrejöttének motiválása és továbbjátszásának támogatása, amik pedagógiai szándékuk mellett mobilitásuknál fogva alkalmasak az iskolai vendégjátékra - olvasható a FÜGE (Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület) közleményében.

Akadályverseny
Akadályverseny

Az idén harmadik alkalommal meghirdetett pályázat beadási határideje február 28., a beérkezett projekteket szakmai zsűri bírálja el március 31-ig. A szakmai kuratórium tagja Cziboly Ádám pszichológus, kulturális menedzser, Kis Tibor drámapedagógus, gyermekszínjátszó rendező, Róbert Júlia dramaturg, Scherer Péter színész, rendező és Ugrai István kritikus.

Akadályverseny
Akadályverseny

A szakmai kuratórium által legértékesebbnek tartott projektek meghívást kapnak a III. Tantermi Színházi Szemlére, amelyen szakértői, tanári és diákközönség előtt mérettetnek meg. A szemlét április 24. és 26. között rendezik meg a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. Pályázni a program megvalósításában közreműködők tiszteletdíjára, valamint útiköltségre lehet. A pályázatról részletes információ a FÜGE Produkció honlapján érhető el.