Klaudia

A Stones gitárosa a legkisebbeknek ír

2014.03.13. 12:12

Programkereső

Lánya illusztrációival gyerekkönyve jelenik meg a Rolling Stones gitárosának, Keith Richardsnak - jelentette be a kötet kiadója.

A Gus & Me: The Story of My Granddad and My First Guitar című könyvben Richards azt meséli el, hogy nagyapja, akitől az első gitárját kapta, hogyan szerettette meg vele a zenét. A keményfedelű és e-könyv formában megjelenő munkát szeptember 9-től forgalmazzák.

Life című memoárkötetében Richards szintén megemlékezett az életében fontos szerepet játszó nagyapjáról, a jazz-zenész Theodore Augustus Dupree-ről, akit sokan Gusnak hívtak. A sikerkönyvben a hetven esztendős gitáros felidézte, hogyan lett szégyenlős londoni egykéből a Rolling Stones egyik alapítója.

Keith Richards
Keith Richards

A készülő gyerekkönyvről közleményében azt írta: "Éppen most lettem ötödször nagyapa, úgyhogy tudom miről beszélek. A gyerekek és nagyapák közötti kapcsolat egészen különleges, páratlan, meg kell becsülni. Ez a történet ezeknek a varázslatos pillanatoknak egyikéről számol be".

A Gus & Me Barnaby Harris és Bill Shapiro közreműködésével született, a könyvet Theodora Richards toll és tinta kollázsai mellett Richards családi fotói színesítik. A keményfedeles változathoz egy audio CD is jár majd bónusz tartalommal.