Benedek

Keressük együtt 2014 legjobb gyerekdalát

2014.03.17. 14:00

Programkereső

Európában is egyedülálló kezdeményezést indított útjára a Picur Rádió, Magyarország első gyerekrádiója: PicurviaDAL néven dalversenyt hirdetett a magyar gyerekdalokat játszó zenekarok számára.

A pályázati felhívásra harminckét zenekar -köztük pozsonyi és erdélyi zenekar is - hetvenhat dallal nevezett. A legjobb tizenhat dal 2014. március 23-án mutatkozhat be a Petőfi Csarnokban egy családi fesztivál keretében. A versenyben nevezett többek között a Buborék Együttes, az Apacuka, Rutkai Bori Bandája, Zabszalma Zenekar, Mintapinty Zenekar, Farkasházi Réka, és a Katáng Zenekar is. A legjobb tizenhat dal mutatkozik be zsűri, és nagyközönség előtt a Petőfi Csarnokban.

PicurviaDal
PicurviaDal

A versenyre érkezett dalok közül szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A zsűri tagjai: Karafiáth Orsolya, költő, fordító, publicista, énekesnő, Seres Antal, a Fivérek Együttes frontembere, a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány alapítója, Hídváry Péter a Kiskegyed magazin szerkesztője.

A kiválasztott 16 dal 2014. március 23-án a Petőfi Csarnokban - egyedülálló módon - családi fesztivál keretében szólal meg a szakmai zsűri és a nagyközönség előtt.