Emőke

Állatkerti séta babajelekkel

2014.03.24. 22:21

Programkereső

Március 29-én 11 órakor Beszélő babakezek: Menjünk az állatkertbe! címmel zenés könyvbemutatót tart a Minivilág a Tabánban található Mesemúzeumban.

„Ficsereg a papagáj, ez micsoda vigalom? Így szeretlek! - öleli át mamáját a kismajom." Hangzanak Nyulász Péter kedves és vidám sorai a Beszélő babakezek sorozatának harmadik kötetében. A Menjünk az állatkertbe! a minivilág könyvcsalád legújabb tagjaként állatkerti sétára hív minket, ahol sok móka és vigalom vár ránk. A fóka úszkál, a majom épp a mamáját öleli át, a kenguru nagyokat ugrál, teknős koma sütkérezik, az elefánt trombitál.

Beszélő babakezek - minivlág - Mesemúzeum
Beszélő babakezek - minivlág - Mesemúzeum

A könyv az állatkert állatainak felfedezése mellett lehetőséget ad az érzelmek és hangulatok kifejezésére szolgáló jelek megismerésére és megtanulására is. A babajelek segítségével a csecsemők és tipegők képesek mesélni érzelmeikről, félelmeikről, akár a múltról, vagy az épp nem jelenlévő tárgyakról is. Könnyen bevonhatjuk őket egy-egy beszélgetésbe, meg tudják velünk osztani élményeiket, gondolataikat. A látványos és színes lapozó oldalain Nyulász Péter kedves gyerekrímeivel és Pap Kata vidám rajzaival találkozhatunk, melyek önmagukban is jó szórakozást nyújtanak a piciknek.

A kötet verséből ismét az Eszter-lánc Mesezenekar készített vidám dalt, melyet a látogatók meg is tanulhatnak a matiné alkalmával a hozzátartozó babajelekkel együtt. A programban közreműködik Kárász Eszter, Molnár György (Eszter-lánc Mesezenekar) Nyulász Péter (költő), Zentai Kata (babajelbeszéd szakértő).