Sándor, Ede

Ismét: KismaMatiné

2014.04.29. 16:13

Programkereső

Május 4-én kismamákat vár az Operaház. Anyák napján délelőtt 11 órától újra, immár másodszor: KismaMatiné. 300 várandós kismamát és kispapát várnak. Idén a Figaro házassága című előadásra jöhetnek a gyermeket váró párok.

A cél, hogy a hasonló, örömteli élethelyzetben lévők a gyermekáldás előtt közösen kikapcsolódhassanak, s a magzati korban lévő gyermek is részesülhessen a zenei élményben. A program - az Útravaló CD-hez hasonlóan, mely minden magyar újszülött szüleihez eljut már a kórházban -, ez alkalommal is Kodály Zoltán legendás mondására épít, amely szerint „a gyermek zenei nevelését nem a születése előtt kilenc hónappal, hanem már az édesanya születése előtt kilenc hónappal jó megkezdeni". A KismaMatiné jelkép és üzenet, amely kifejezi: az egész társadalom számára fontos, hogy minél több gyermek szülessen, és hogy az új generációk fogékonyak legyenek a jóra és a szépre.

Keszei Bori, Bretz Gábor - Figaro házassága
Keszei Bori, Bretz Gábor - Figaro házassága

A kismamák az anyaknapja@opera.hu címen regisztrálhatnak, és várandóskönyv bemutatásával az Operaház pénztáraiban válthatnak jelképes 300 Ft-os jegyet a május 4-én 11 órakor kezdődő előadására. Mozart remeke felhőtlen közös szórakozást ígér a leendő szülőpároknak.