Konrád

Bóbita Matiné a Maszat-hegyen túl

2014.05.05. 11:12

Programkereső

Zenés kalandjáték Varró Dánieltől és Presser Gábortól hat éven felülieknek a Budapest Bábszínházban.

A tiszták és a pacák örök harcába véletlenül belekeverednek a se nem tiszta, se nem sáros, az ősmaszatosságban élő Maszat-hegyiek, akik a két világ között élnek. S vajon ki az, kik azok, akik szenvedő részesei, majd hősei lesznek ezeknek a küzdelmeknek? Természetesen a gyerekek: Maszat Janka és Andris, a két jó barát. És persze bonyodalmak garmadája, szerelem, árulás, kaland, kalózhajó, börtön, no meg egy náthás angol költő is szerepel ebben a gyermekek és felnőttek számára is érdekes, varázslatos műben.

Túl a Maszat-hegyen
Túl a Maszat-hegyen

A verses regényt Varró Dániel kifejezetten a Budapest Bábszínház felkérésére adaptálta színpadra, és Presser Gábor zenéje is ehhez az előadáshoz készült.

A kérdés: Az eredeti szövegben Muhi Andris a varázslatos fogmosópohár segítségével átváltozik a világhírű focistává, Zinedine Zidane-ná. A francia labdarúgó azonban visszavonult, így a helyére egy új, ma is aktív és remek futballista került szövegben és bábban is. Ki ő?

A helyesen válaszolók közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a május 11-én 10:30-kor kezdődő előadást a Budapest Bábszínházban.