Konrád

Vetíts egyet naponta!

2014.05.07. 15:58

Programkereső

Lezárult az "Alkoss Te is!" pályázat, amelyre rengeteg fantasztikus munka érkezett. Az eredményhirdetésre május 10-én kerül sor.

Három kategóriában (Rajzolj diafilmet!, Írd Te a mesét! és Árnyjáték a fénycsóvában) várták az alkotásokat: gyermekrajzokat, meséket és kisfilmeket készíthettek óvodások, kisiskolások és gimnazisták. A pályázatokat mindhárom kategóriában komoly szakmai zsűri véleményezte. Az ünnepélyes eredményhirdetést 2014. május 10-én, szombaton 16 órakor tartják az Örökmozgó Filmmúzeumban (1074 Bp., Erzsébet krt. 39.). A díjakat a diafilm nagykövete, Süveges Gergő adja át, akinek választott jelmondata a jubileumi évre: a "Vetíts egyet naponta!". A mozi előcsarnokában aznap kiállítás nyílik a legjobb pályaművekből.

A születésnapi buli - Alkoss te is!
A születésnapi buli - Alkoss te is!

Ezen a napon sem marad el az év eleje óta tartó sorozat vetítése sem, hiszen évtizedenként csoportosítva kerülnek vászonra a legjobb diamesék. Ezúttal az 1984-1994 között készült filmekből nézhetünk meg egy csokorra valót. A vetítés programja: Pöttöm Panna, Radírpók (Pom Pom mesék), A kígyőbőr, Vízipók-csodapók 1. (Eltáncolt üzenetek), Arany Lacinak.

Minden pályázót szeretettel várnak, és a különleges alkalomra való tekintettel aznap a vetítésen is díjtalanul vehet részt mindenki. Fedezzük fel együtt újra és újra a 60 éves diafilmet!