György

EU 10 - családi programokkal

2014.05.08. 10:14

Programkereső

Ünnepelje az Európa-napot május 11-én, vasárnap a budapesti Erzsébet téren. Egész napos, ingyenes programokkal várják az egész családot: a gyerekeket bábelőadások, az Eszter-lánc mesezenekar, ugrálóvár és kézműves foglalkozások várják, a sportolni vágyók az EU-s csatlakozásunk tizedik évfordulója alkalmából futóversenyen vehetnek részt.

Az idei Európa-nap egyik fő témája az európai parlamenti választások, amelynek időpontja Magyarországon május 25. Megünnepeljük Magyarország uniós csatlakozásának tizedik évfordulóját, megemlékezünk a berlini fal és a vasfüggöny leomlásának huszonötödik évfordulójáról is. Az Erzsébet téren május 10-én reggel tíz órakor startol az ingyenes 10 év-10 km futóverseny, amelynek útvonala Európa egyik legszebb részén, Budapest belvárosában és a Duna-parton vezet végig. (előzetes nevezés szükséges: www.bbu.hu)

Európa-nap 2014 - futóverseny
Európa-nap 2014 - futóverseny

Reggel 10 órától már a legkisebbeket is várják a Trambulin Színház előadására, majd az Eszter-lánc mesezenekar ad interaktív mesekoncertet. Lesz ugróvár, szerencsekerék, kreatív játszóház, a Cókmók Műhelyben ékszert és játékokat készíthetnek a gyerekek, de arcfestéssel és bábkészítéssel is ügyeskedhetnek a Bohócszervízben. A MókaTér zenészei segítségével pedig kidobásra ítélt eszközökből készülnek hangszerek.

Eszter-lánc mesezenekar
Eszter-lánc mesezenekar

Egész nap, számos információval várjuk az érdeklődőket, legyen szó az európai polgárok jogairól, az EU-s munkavállalásról, tanulásról, vagy a 2014-es európai parlamenti választásokról. A Kézenfogva Alapítvány szakértői és a programhelyszín műsorvezetője, Till Attila számos érzékenyítő játékkal és feladattal várja a látogatókat.

A nagyszínpadon magyar és külföldi előadók váltják egymást. A kora délután a Budapest Nufolk Revolution-nel indul, majd a Magashegyi Underground lép színpadra. A tavalyi sikert követően idén is több, neves európai jazz-zenész muzsikál együtt. Kadri Voorand, a kiváló észt jazz énekesnő nyolc ország muzsikusaival fog együtt énekelni az EUNIC magyarországi klasztere által az Európai Bizottság Magyarországi képviseletével együttműködésben szervezett jazz jam session alkalmából.

30Y
30Y

Fellép Christina von Bülow (alt szaxofon, Dánia), Mamelo Gaitanopoulos Orpheus (tenor szaxofon, trombita, Izrael), Elvan Araci (harsona, Törökország), Henryk Gembalski (hegedű, Lengyelország), Marius Mihalache (cimbalom, Románia), Robert Balzar (nagybőgő, Csehország), Anton Mühlhofer - (dob, Ausztria) és Gyárfás István (gitár, Magyarország). A program a 30Y koncertjével zárul.