Emőke

Élményekkel teli hétvége az egész családnak

2014.05.20. 15:35

Programkereső

A nemzetközi gyereknapon számos, budapesti helyszín várja színvonalas rendezvényekkel a kikapcsolódni vágyó családokat.

A Bóbita Gyereknapon, május 25-én egész napos, ingyenes programok közül válogathatnak a családok az Allee bevásárlóközpontban. Az Eszter-Lánc mesezenekar, az Apacuka Zenekar és a Talamba Ütőegyüttes koncertje mellett kreatív kézműves foglalkozások, arcfestés, varázslat, mese és kacagás - Boldog Péter bűvész, valamint tudományos kísérletek is garantálják a kikapcsolódást.
Első és egyben rendhagyó gyermeknapi fesztiválját rendezi meg a Pesti Magyar Színház május 22-25. között. A négy napos "maratoni" gyermeknapon igazi színházi, irodalmi és kreatív programokkal várják a gyerekeket a teátrumba. A színház családi fesztiválján és előadásain a gyermekeknek írt darabok szerzői, valamint egy általuk meghívott író társuk is jelen lesz, ahol a könyvvásáron és börzén túl, a gyerkőcök még dedikálhatják is az írókkal kedvenc, vagy frissen szerzett könyvüket.
A Klebelsberg Kultúrkúria gyereknapi forgataga május 24-én kerül megrendezésre. A Csodamalom Bábszínház elhozza Gőgös Gúnár Gedeon című előadását, de lesz mulatság a Kolompos együttessel, valamint - a gyerekek legnagyobb örömére - Pegazus mesés játéktára, Tekergőtér, Furfangos csodavilág játszóház, bűvész, Gömbölődő játéktár, kézműves játszóház és hempergő is.

Gyereknap
Gyereknap

Szintén május 24-én tartják a gyereknapot a Magyar Mesemúzeumban, ahol 11 órától Kovácsovics Fruzsia repíti el a kicsiket zenés-mesés műsorában a Távol-Keletre. 12 órától veszi kezdetét a GYIK Majális, ahol szabadtéri kiállítás, animációs vetítések és kreatív workshopok állnak a gyerekek rendelkezésére. A nap zárásaként, 15 órától fergeteges moldvai táncház indul a Sebesvíz együttessel, versenyekkel, játékokkal, közös dalolással, csujjogatásokkal.
A Városligetben sem maradnak ünnep nélkül a gyerekek, hiszen május 24-25-én, két napon keresztül színházi előadások, koncertek, kvízjátékok szórakoztatják majd a nagyérdeműt. A kulturális kikapcsolódás mellett a szervezők egészségmegőrző programokkal is készülnek, lesz például gyermekfogászati szűrés, véradás, de lovasterápia-bemutató is.
Május 25-én szintén nagyszabású gyereknap veszi kezdetét a Művészetek Palotájában is: kint és bent, fent és lent rengeteg színvonalas, színpadi program, igényes játék és különleges foglalkozás várja mindazokat, akik valódi értékekkel szeretnék megajándékozni ezen a napon a gyermekeket.
Május 25-én, 11 órától a Budapest Jazz Clubban Királylányok és Királyfiak címmel mesés történetet láthatunk, Kovács Patrícia előadásában. Az előadás megmutatja, mi is pontosan a jóság, a szépség, az állhatatosság, és az összes többi olyan tulajdonság, amit a kisgyerekek szíve rejt, és amit érdemes a felnőtteknek is feleleveníteni olykor-olykor...
A Millenárison a PLayKID Gyermeknap kínál színvonalas programot a családoknak. A színpadon fellép többek között Halász Judit, Gryllus Vilmos, Szandi, Kovácsovics Fruzsina és a Kaláka együttes is, de lesz arcfestés, minikresz pálya, rendőrségi és tűzoltóbemutató, táncoktaás és olvasósarok is. A szórakoztatás mellett a szervezők kiemelt feladatnak tartják, hogy felhívják a gyermekek és persze szüleik figyelmét a közelgő nyári táborok veszélyeire, illetve az egészségük megőrzésének fontosságára különböző játékok segítségével.
A nevetés és a jókedv kapják a főszerepet a Magyar Vasúttörténeti Park gyereknapi rendezvényén. Május 25-én 11 órától a Magyar Rádió Családi Koncert - Klasszikusoktól a Rockzenéig produkciója, 15 órától pedig a Kispárna zenekar műsora szórakoztatja a közönséget. A mozgás is fontos szerepet kap az eseményen: a gyerekek kipróbálhatják ügyességüket a Cartoon Network Fociakadémia nyitóeseményén is.