Konrád

Pünkösdkor újra "Miénk a vár"!

2014.05.27. 16:17

Programkereső

A második országos hagyományőrző és kulturális várfesztiválon a magyar várak mutatják be turisztikai és programkínálatukat.

A hadijátékok és más szórakoztató programok mellett a Mezőgazdasági Múzeum épületében a 9. Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár gazdag programkínálattal várja június 7-9-ig a közönséget. A fesztiválon bemutatkozik többek között Csobánc, Csesznek, Diósgyőr, Eger, Esztergom, Füzér, Gyula, Komárom, Komárnó, Kőszeg, Nagyvázsony, Nyírbátor, Pécsvárad, Sárospatak, Sárvár, Siklós, Sümeg, Szigetvár, Szigliget, Tata, Vaja és Visegrád is.

Miénk a vár!
Miénk a vár!

Az eseményhez csatlakozó 9. Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár játékbemutatókkal, játszóházzal és egyéb gyermek programokkal, középkori játszóházzal biztosít feledhetetlen családi szórakozást. A városligeti Vajdahunyadvár történelmi falai között, és a vár előtti ligetes területen hagyományőrző táborok, fegyver-, és viseletbemutatók, haditorna, lovagi játék, régizene együttesek, bábszínház, tánc, kézműves foglalkozások, játszóház, kiállítások és filmvetítések is várják a kikapcsolódni vágyókat. A Bóbita magazin és a Kvízkaland jóvoltából idén Bóbita-társasjáték is lesz, a környezetvédelem jegyében. A játék rendkívül mókásnak ígérkezik, hiszen a gyerekek élő bábukként, óriás dobókockák segítségével versenyezhetnek a 4x4 méteres társasjátékon.

A Kaland-Vár Játékkiállításon június 8-án zenés minivilág matiné veszi kezdetét, Kárász Eszter és Molnár György közreműködésével. A minivilág könyveket középpontba állító mini koncerten garantált lesz a vidámság és a sok zene.

A fesztiválon szakmai programok is lesznek: a várakról készült rajzok, térképek kiállítását első alkalommal tekintheti meg a nagyközönség. Az "Erődök, tábori erődítmények az Osztrák-Magyar Monarchiában" elnevezésű tudományos workshop a várakat üzemeltető intézmények vezetői, műemlékvédelmi, turisztikai, történész szakemberek számára biztosít szakmai párbeszédet.

A várakról és programokról bővebben a www.mienkavar.hu és a www.kaland-var.hu honlapokon tájékozódhat.

A rendezvény ingyenesen látogatható. Nyitva tartás: 10.00 – 18.00.

Kérdésünk: A Városligetben található Vajdahunyad várát milyen anyagból építették eredetileg?

A játékban június 2-ig lehet részt venni, a szerencsés megfejtő könyvcsomagot nyer.