Gertrúd, Patrik

Zöld programok az Everness Fesztiválon

2014.05.28. 10:32

Programkereső

Környezettudatos programokkal, koncertekkel, workshopokkal várják a kikapcsolódni vágyó családokat július 2-6-ig Balatonakarattyára.

Idén második alkalommal kerül megrendezésre az Everness Fesztivál, Magyarország első öko fesztiválja. Az eseményen színvonalas előadások, zene, mozgás, valamint a színek, ízek és illatok mámora várja az kikapcsolódni vágyókat. Öt nap felejthetetlen együttlét, ahol a családok a pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében, a világ mozgásformái, a művészet, a személyes fejlődés, a környezettudatosság és egészséges, finom ételek segítségével kapcsolódhatnak ki, töltődhetnek fel, mélyíthetik ismereteiket a Balaton egyik legkülönlegesebb látványt nyújtó partján.
A Terracycle jóvoltából a rendezvényen az összes keletkező műanyag, papír és szerves hulladék újrahasznosításra kerül.

Öko
Öko

A fesztiválon a 3-65 éves korosztály minden tagja számára változatos programokkal készülnek. A kisgyermekeseknek játszóházzal, mese programokkal, solymász-bemutatóval kedveskednek, míg a szülők kikapcsolódását a fesztivál teljes ideje alatt tapasztalt óvónők segítik.  A 12 éves kor alatti gyerekek számára a belépés díjtalan. Vasárnap pedig egész nap a család lesz a középpontban!
A fiatal felnőtteket sportolási lehetőségekkel, ingyenes kézműves programokkal, és igényes koncertekkel várják. Így, az előadások mellett, mindenki megtalálja a neki tetsző izgalmas elfoglaltságot, vagy egyszerűen csak élvezi a Balaton hűs vízét és napsugarakat.

A fesztivál égisze alatt fellép többek között a Motiva zenekar, Palya Bea, Laár András, a Tündértantra, a Sattwa Sound Band, Polonkai Tamás, az Apokrif, Jeszenszky István és Pablo Arellano, Mirabai Ceiba, a Gyöngyhalász Latin Zenekar, Hideyo Blackmoon, Bagdi Bella, a Khamsa Tribe, az Estas Tonne és a Freedom Cafe. Az előadások mellett rengeteg workshop is várja az ide érkezőket, különféle témákban. A tavalyi 250 program helyett idén több mint 600 programon vehetnek részt a vendégek; ahol többek közt nagyobb hangsúlyt fektetnek például a hazai kultúra és a magyar hagyományok megismertetésére is.

A workshop sátrakban az alábbi technikák, módszerek kipróbálására lesz lehetőség: asztrológia, íriszdiagnosztika, számmisztika, kineziológia, Bach-virágterápia, gyógynövény-túra; öko praktikák, reiki, pránanadi, agykontroll, csontkovácsolás, masszázs és megannyi környezettudatos megoldás játékos formában való megközelítése.

Az Everness területén található zuhanyzók napelemesek, a kocsik pedig elektromosak lesznek; mindemellett alternatív építészeti megoldásokról, öko-praktikákról tájékozódhatnak a látogatók, de megcsodálható a Nissan Leaf és a legendás Tesla is. Előadásokon és workshopokon a méregmentes háztartás és a "tiszta" kozmetikumok témájában, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos játékok, ökológiai lábnyomszámítás, figyelemmel kísérhető, hogyan is történik egy earthship felépítése - egyszóval jelen lesz minden, ami a fenntartható jövő címszó alá befér.

További részletek és részletes program ide kattintva.