Csilla, Noémi

Indulnak a Bátor Tábor nyári turnusai

2014.05.29. 10:19

Programkereső

A nyári időszakban több mint ötszáz súlyosan beteg gyereknek nyújt gyógyulást segítő élményterápiás programokat a hatvani Bátor Tábor.

Július 14-től hat turnusban fogadja a nyári táborozókat a hatvani Bátor Tábor. A turnusokba - amelyek az év folyamán több mint ezer gyermek és családtagjaik számára biztosítanak programokat - daganatos betegség miatt kezelt, valamint cukorbeteg, vérzékeny és ízületi betegséggel élő 7-18 év közötti gyermekek jutnak el - közölte a Bátor Tábor Alapítvány május 28-án.

Bátor Tábor
Bátor Tábor

A táborban a gyerekek élményterápiás programokon vesznek részt, amelyek célja önbizalmuk növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása. A gyerekek a táborban bátorságpróbát tehetnek a kötélpályán, lovagolhatnak, evezhetnek, zenés-táncos programokon, valamint színjátszó foglalkozásokon vehetnek részt. A foglalkozásokon mindig jelen van egy önkéntes segítő, aki a gyerekek sikerélményeihez jelenlétével és figyelmével visszaigazolást nyújt, segítve ezek beépülését. Fontos, hogy a táborban állandó, „láthatatlan" orvosi felügyelet működik: az orvosok nem viselnek fehér köpenyt és ők maguk is részt vesznek a foglalkozásokon. Ez a gyerekeknek lehetőséget biztosít arra, hogy közvetlenebb formában találkozzanak az őket kezelő szakemberekkel és a kórházba visszatérve jobban elfogadják a segítségüket.

Bátor Tábor
Bátor Tábor

A 2011 óta működő erdélyi Yuppi táborral való hivatalos együttműködésnek köszönhetően idéntől lehetővé válik, hogy a Bátor Táborban megszokott magas szakmai színvonalú élményterápiás programok a romániai diabéteszes gyerekekhez is eljussanak. Az erdélyi tábort korábban a Bátor Táborban gyógyuló, önkénteskedő fiatalok indították el.