Ervin

Világraszóló mesekiállítás a MÜSZI-ben

2014.06.02. 14:55

Programkereső

Interaktív tárlat nyílik június 11-én az Író Cimborák szervezésében, a Hét határon Nemzetközi Meseprojekt anyagából. A kiállítás időtartama alatt író-olvasó találkozók, játékos tárlatvezetések és rendhagyó irodalomórák is várják a látogatókat.

A Hét határon Nemzetközi Meseprojekt megálmodója az Író Cimborák alkotóköre volt. Simon Réka Zsuzsanna, Spanyolországban élő, erdélyi író, ismert, külföldi illusztrátorokat kért fel, hogy rajzoljanak a Cimborák számára. A felhívásra tizenhat ország 37 illusztrátorától érkeztek a képek, ezekhez írtak kortárs magyar szerzők meséket.

Vanessa Brantley-Newton alkotása
Vanessa Brantley-Newton alkotása

A MÜSZI-ben (Művelődési Szint) a látogatók bejárhatják, megtapasztalhatják a hét határon átívelő alkotói együttműködést, hiszen igazi térbeli mesekönyvet állítottak össze a felhívásra érkezett történetekből és illusztrációkból. A kiállítás időtartama alatt változatos családi programokkal készülnek a Cimborák, továbbá lehetőség nyílik iskolai osztályok számára kortárs szerzőkkel találkozni, testközelből átélni, hogyan születik a mese. A Hét Határon Nemzetközi Meseprojekt alkotásait május elsejétől az Író Cimborák oldalán lehet napról napra elolvasni, idegen nyelvekre lefordítva pedig a Cuentos de Pukka oldalon.

Az Író Cimborák alkotóközösség közel három éve alakult. Tagjai kortárs magyar írók és költők, a gyermekirodalom alkotói. Havonta jelentkeznek új témával, a szövegeket közös blogjukon teszik közzé.

Programok a kiállítás alatt:

Június 4-11. (a megnyitó előtti héten): rendhagyó irodalomórák az Író Cimborákkal.

Június 11. 18.00.: Hét határon kiállítás ünnepélyes megnyitója. A kiállítást megnyitja: Simon Réka Zsuzsanna és Paulovkin Boglárka

Június 11-30.: Író-olvasó találkozók, játékos tárlatvezetések a kiállítás helyszínén az Író Cimborákkal.

A programokról bővebb tájékoztató ide kattintva olvasható.