Konrád

Hétvégétől ismét a gyerekeké a Hajógyári-sziget

2014.06.05. 12:08

Programkereső

A júniusi hétvégék idén is izgalmas programokat tartogatnak a Gyerek Sziget látogatóinak: az első hétvégén például a Kolompos együttes Pünkösdi királykisasszony című produkciója mellett számos érdekes programon vehetnek részt a családok a Hajógyári-szigeten.
Mászóka
Mászóka

A fesztivál nyitányaként, a pünkösdi hétvégén fellép majd Halász Judit, a Kolompos, valamint a Talamba Ütőegyüttes is. A Bogár Muzsika térbeli és időbeli zenei utazásra invitálja a gyerekeket, de lesz színházi előadás is: Dorka, a Bádogember és a gyáva Oroszlán kalandjait követheteik majd végig a nézők a Kabóca Bábszínház segítségével. Azokat, akik elmerülnének kicsit a népi mesterségek világában, a Kukutyin és a Cifra szoba várja, a Toppantó tánccsoport pedig táncházat és táncbemutatót tart.

A Színes faluban autentikus foglalkozások és bábelőadások segítségével Nigéria, Vietnam és Szíria szokásait, hagyományait fedezhetik fel a gyerekek, de lesz Tropicarium-sátor is, ahol reggeltől estig egzotikus és simogatható állatokat mutatnak be. A sportolni vágyókat az Öttusa Kölyök Parkba, a szórakoztató kísérleteket kedvelőket a Csodák palotája sátorba várják.

Újpest Önkormányzatának jóvoltából idén is ingyenesen buszjáratok szállítják Óbudára a IV. kerületből érkezőket. Részletes programok a Gyerek Sziget honlapján érhetők el.