György

Színes programkavalkád a Bóbita-rendezvényeken

2014.06.05. 16:05

Programkereső

Bóbitás élményekből tavasz végén sem volt hiány: május 25-én, gyereknapon az Allee-ban, június 1-jén pedig a józsefvárosi Bóbita Családi Napon kapcsolódhatott ki a család apraja-nagyja. Képes összefoglaló.

Több ezer felnőtt és gyerek fordult meg a budapesti Allee bevásárlóközpont előcsarnokában május 25-én, ahol reggeltől estig számtalan program gondoskodott arról, hogy a nap ünnepeltjei, a gyerekek jól érezzék magukat. A Bóbita Gyereknap koncertjeinek sorát az Eszter-lánc mesezenekar muzsikája nyitotta, majd kora délután az Apacuka együttes húzta a talpalávalót.

Bóbita Gyereknap - Apacuka együttes
Bóbita Gyereknap - Apacuka együttes

A délután folyamán Boldog Péter bűvészműsora varázsolt el kicsiket és nagyokat, végül a fellépéseket a Talamba Ütőegyüttes hangszerbemutatóval egybekötött koncertje zárta.

Bóbita Gyereknap - Talamba Ütőegyüttes
Bóbita Gyereknap - Talamba Ütőegyüttes

Aki pedig a programok között sem akart tétlen maradni, azt színezősarok, játékok és só-liszt gyurmázás is várta, ahol a gyerekek animátorok segítségével formázhattak és festhettek különböző állatokat. Pár óra leforgása alatt például gyurmakaticák egész sorozata született meg.

Bóbita Gyereknap
Bóbita Gyereknap

A színező- és játszósarok mellett a gyerekprogramok elmaradhatatlan kelléke, az arcfestés is népszerű volt a kicsik körében.

Bóbita Gyereknap
Bóbita Gyereknap

Egy héttel a Gyereknap után, június 1-jén került megrendezésre a Bóbita Családi Nap, a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat, a Magyar Állami Operaház - Erkel Színház, a Fidelio Média és az UNICEF Magyar Bizottság közös szervezésében. Az rendezvényre mintegy háromezren voltak kíváncsiak. A II. János Pál pápa tér színes, nyüzsgő kavalkáddá változott át, ahol a népi kirakodóvásár mellett, két színpadon színházi előadások és koncertek szórakoztatták a családokat.

Bóbita Családi Nap - Brass in the Five
Bóbita Családi Nap - Brass in the Five

Kulturális élvezetekben itt sem volt hiány: a színpadi programok sorát a Csillagszeműek táncegyüttes nyitotta meg a Tündök zenekar kíséretében, majd a gyerekek kivetítőn követhették végig a Hófehérke és a hét törpe című előadás élő közvetítését az Erkel Színházból. Muzsikaszó nélkül azok sem maradtak, akik délután látogattak ki a rendezvényre, hiszen a Kaláka együttes, a Ghymes zenekar és az Eszter-lánc mesezenekar is színpadra lépett, akik szappanbuborékos, "viharkergető" koncertjükkel vidám hangulatot varázsoltak a térre.

Bóbita Családi Nap - Eszter-lánc mesezenekar
Bóbita Családi Nap - Eszter-lánc mesezenekar

A Tündérporondon a Báb(a)Kalács Bábszínház és az Aranyszamár Színház előadását láthatta a közönség, majd Garabonciás Gólyalábasok vonultak fel a téren. A hórihorgas társulat Horagus mester mutatványos cirkuszába röpítette el a nézőket, akik olyakor-olyakor az előadás részeseivé is váltak.

Bóbita Családi Nap - Garabonciás Gólyalábas Utcaszínház
Bóbita Családi Nap - Garabonciás Gólyalábas Utcaszínház

A nap folyamán kézműves foglalkoztatók is rendelkezésre álltak, ahol a gyerekek kipróbálhatták a nemezelés és a papírmerítés mesterségét, továbbá illatzsákot, ékszereket és papírsárkányt is készíthettek. Az UNICEF sátrában meseolvasással is várták a kicsiket, akik természetesen itt is elmerülhettek az alkotói munka örömeiben.

Bóbita Családi Nap - az UNICEF sátra
Bóbita Családi Nap - az UNICEF sátra

Bízunk benne, hogy rendezvényeink élményekkel teli kikapcsolódást nyújtottak a család minden tagjának! További képek a Gyereknapról és a Családi Napról ide kattintva találhatók.