Gertrúd, Patrik

"Vizes" pályázat a nyári szünetre

2014.06.10. 13:44

Programkereső

A 2B Galéria és a kultúrAktív Egyesület kortárs művészeti alkotópályázatot hirdet a nyári szünetre Vizes Város, Budapest! címmel budapesti felső tagozatos- és középiskolás diákok részére.

Ez nem egy uncsi rajzpályázat! A gif gyártás, gerilla reklámok tervezése, street art jelek elhelyezése, animáció készítés és modellezés világában a közös nevező: Budapest vizes elemei, helyszínei, épületei, közösségi terei. A nyári szünet kezdetétől 14 héten át várja az indulókat 7 téma - 7 technika - 7 feladat. Kéthetente minden egyes feladathoz megadnak 1-1 munkamódszert (művészeti műfajt, technikát, napjainkban elterjedt vizuális kommunikációs kifejezőeszközt) - ennek felhasználásával kell feldolgozni a megadott témát.

Sirály
Sirály

Senkit sem hagynak magára alkotás közben: négy alkalommal ugyanis ingyenes akciónapra várják a pályázókat, ahol az aktuális feladat megoldásában fiatal kortárs művészek is segítenek. A folyamatosan frissülő honlapon további ismeretterjesztő anyagok, bejegyzések, videók nyújtanak segítséget, tájékozódási irányt. A pályázati időszak végén, a pályázó csapat létszámától függően 3-7 tetszőlegesen kiválasztott feladat megoldásaiból összeállított "vizes naplót" kell beküldeni pályaműként.

Pályázati tudnivalók:

A pályázat időtartama: 2014. június 16. - 2014. szeptember 30.

Az első feladat 2014. június 16-án jelenik meg a honlapon.

A pályázók köre: budapesti felső tagozatos- és középiskolás diákok, két korcsoportban: 10-14 és 15-18 évesek.

Nevezés: a honlapon történő regisztrációval, a pályázat meghirdetésétől kezdve folyamatosan, egyénileg vagy csoportosan (max. 2-7 fő).

Nevezési díj nincs!

A pályamű részletei: a "vizes naplónak" egyéni pályázó vagy 2 fős csapat esetén min. 3 feladat, 3-4 fő részvételével min. 5 feladat, 5-7 fős csapat esetén a teljes sorozat megoldását kell tartalmaznia. 1 feladathoz csak 1 megoldást fogadunk el.

A pályamű beküldési határideje: 2014. szeptember 30., postán vagy személyesen a 2B Galéria címére (1092 Budapest Ráday utca 47.).

Eredményhirdetés: 2014. október 12.

Díjazás: korcsoportonként a legsikerültebb "vizes naplókból" kiállítás nyílik ősszel  a 2B Galériában, a nyertes csapatoknak tábort szerveznek az iskolai őszi szünet idejére (2014. október 27-31.). 5 nap - 5 workshop képzőművészek és mások (pl. danubeFlow, Printa) bevonásával. További értékes nyeremények is kiosztásra kerülnek.

Információ, kapcsolat: az info@vizesvarosbudapest.hu e-mail címen, valamint ide kattintva.