Beáta, Izolda, Lea

Kerek évet zárt a Kövér Béla Bábszínház

2014.06.11. 17:53

Programkereső

Sikeres szezont zárt a szegedi Kövér Béla Bábszínház - mondta el a teátrum igazgatója az évadzáró társulati ülés kapcsán június 11-én.

Kövér László kifejtette: mintegy kétszáz esemény köthető a színházhoz, melybe a saját előadások mellett a befogadott produkciók és a vidéki játszások is beletartoznak. Az évadban kilenc darabot tartottak műsoron és műsorstratégiájukban a családok felé nyitottak, megpróbálva kompenzálni az előző években kieső bérletes nézőszámot. Ez sikeresnek bizonyult, hiszen a bábszínház előadásait összesen több mint tizennyolc ezren nézték meg, köztük mintegy két és fél ezer bérletes. Ez valamivel több, mint a korábbi években volt. Az utóbbi évtized folyamatos építkezéssel, átalakításokkal és fejlesztésekkel telt a színházban, ami folytatódni fog a jövőben. Reményeik szerint önerőből hamarosan felújíthatják a nézőtéren a székeket, amihez a tervek már elkészültek- mondta az igazgató. Az évadban a korábbi évekhez hasonlóan négy nagytermi és egy kamaratermi bemutató volt.

Kövér Béla Bábszínház - Rév Fülöp
Kövér Béla Bábszínház - Rév Fülöp

Emellett megrendezték májusban a szegedi bábfesztivált is.  A következő évadban elsősorban a kisóvodásoknak szóló színházi előadásokat viszik tovább. A Di-dá-dó című foglalkoztató előadáson versek, mondókák vezetésével ismerkedhetnek a színház világával a legkisebbek. Emellett egy új kezdeményezés produkcióját is folytatják, melyet a szegedi Somogyi-könyvtárral közösen szerveznek: a könyvek világával ismertetik meg a gyermekeket Könyvmoly címmel. A jövő évadban a tervek szerint legalább száznyolcvan előadást láthat a közönség a szegedi Kövér Béla Bábszínházban. Lesznek darabok, amelyeket műsoron tartanak, egyebek mellett Jeney Zoltán Rév Fülöp című regényének bábszínpadi adaptációját is láthatja a közönség.