Gertrúd, Patrik

Júliusi programeső Szegeden

2014.06.30. 10:59

Programkereső

A 12. alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Várjátékokon július 3-27-ig számtalan programmal kedveskednek a kikapcsolódni vágyó családoknak.

A nagyszabású, szegedi rendezvény a legkisebbek szórakozásáról is gondoskodik. Folytatódnak a kedvelt gyermek napok, azokon belül pedig sok-sok ingyenes program, mint például a népi játszó és buborék fújó bohóc, de lesz vásári komédia és gólyalábas bemutató is. A mesejátékok közül A Kis Herceget, a Pocahontast és a Brumi nagy kalandjait láthatja a kis és nagy közönség, de közkívánatra visszatér két előadás erejéig az Óz a csodák csodája című mesemusical is, melyet tavaly mutattak be a Szegedi Várjátékokon.

Napraforgó, játék
Napraforgó, játék

A felnőttek is jobbnál jobb produkciók közül válogathatnak, mint például a Kakukkfészek, mely a híres Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére c. regény színpadi adaptációja, melyből film is készült Jack Nicholsonnal a főszerepben. Láthatják az ugyancsak híres francia film színpadi adaptációját Oscar címmel; és a Pinceszínház által bemutatott Ő+Ő című párkapcsolati utazást.

Újdonságként a szervezők bevezették az Alternatív Csütörtököt, melyet azért találtak ki, hogy a Szegeden működő független társulatok számára bemutatkozási, illetve játszási lehetőséget nyújtsanak. A jegyvásárlással őket támogatják, a bevétel a társulatoké lesz, így lehetőségük nyílik arra, hogy előre tervezhessenek.

Helyszín: Várkert. Bejárat a Tisza felőli oldalon.
Pénztárnyitás az előadások kezdete előtt 1 órával a bejáratnál.

Bővebb információ a fesztiválról ide kattintva olvasható.