Eleonóra

Megmozgatják a diákokat a szünidőben

2014.07.01. 10:24

Programkereső

Iskolakapun kívüli program címmel egész nyáron át tartó, sportos programsorozatot szervez a Fővárosi Önkormányzat. A jórészt ingyenesen vagy minimális támogatás fejében igénybe vehető rendezvényeken összesen több mint 20 ezer tanuló vehet részt.

A programsorozat keretében a Főpolgármesteri Hivatal - az egészséges életmód jegyében - ingyenes sportprogramokat kínál Budapest különböző helyszínein a vakáció két és fél hónapjában a szünidőt a városban töltő általános és középiskolások számára. A rendezvények célja, hogy népszerűsítsék a rendszeres testedzést, a kiegyensúlyozott, aktív életmódot a tanulók körében.

Tornacipő
Tornacipő

Az ingyenes lehetőségek biztosításával a szervezők szándéka az, hogy a gyermekekkel megszeretessék a sportot, a játék és a mozgás örömét, és hozzásegítsék a városban vakációzókat a szabadidő aktív és egészséges eltöltéséhez. A változatos programokkal és helyszínekkel arra törekednek, hogy minden korosztálynak és érdeklődésnek kínálnak érdekes eseményt.

A tánc minden stílusában, valamint kajak-kenu, labdarúgás, szektorlabda (gombfoci), röplabda, ökölvívás, amerikai foci, vívás, kosárlabda, túracsónakázás, asztalitenisz, sakk sportágakban próbálhatják ki magukat a fiatalok. Játékos foglalkozásokon, edzéseken, tehetségkutatókon vehetnek részt, ismert sportolókkal, táncosokkal találkozhatnak, beszélgethetnek.

Egyéni és csoportos sport-, művészeti és kézműves foglalkozások várnak a vakációzó tanulókra. A program a szünidő kezdetétől, azaz június 17-től indul, és egész nyáron, a vakáció teljes ideje alatt tart.

A részletes program ide kattintva olvasható.