Emőke

Magyar tenger kicsiknek

2014.07.13. 08:52

Programkereső

Épp nyaralni készültök? Ezt a könyvet mindenképp vigyétek magatokkal! A Mi Micsoda mini sorozat Itt a nyár, csuda jó a Balaton! című kötete játékos nyelven mesél a Balatonról és a strandolás tudnivalóiról a 2-4 éves gyerekeknek.

Az Itt a nyár, csuda jó a Balaton című kötet egy családi nyaralás élményein keresztül rengeteg, érdekes információt mesél a kicsiknek a magyar tengerről: többek között bemutatkozik a vízi élővilág, felbukkannak a balatoni kecskekörmök és a Badacsony bazaltorgonáit, valamint a tihanyi apátság tornyait is megszemlélhetjük. A kettő-négy éves gyerekekkel a képeket nézegetve megbeszélhetjük, milyen a balatoni kerékpárút, a kemping, az óriáscsúszda, a vízibicikli, a kikötő. De a tihanyi komp sem maradt ki a könyvből és az elengedhe­tetlen lángosevés sem.

Itt a nyár, csuda jó a Balaton! - Tessloff Babilon Kiadó
Itt a nyár, csuda jó a Balaton! - Tessloff Babilon Kiadó

A kedves rajzokkal teli könyv nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem tanít is: segítségével elmondhatjuk a kicsiknek, miért van a bója a vízben, hogy működnek a viharjelzők, miért fontos a naptej és hogyan védekezhetünk a napszúrás ellen. A könyv végén található minikvíz és a kukucskálóablakok már megszokott tartozékai a Mi Micsoda mini köteteknek. A párnázott kivitelezésű könyv kétéves kortól ajánlott.