Csilla, Noémi

3 nap alatt 90 produkció a Váci Vigalom műsorában

2014.07.15. 10:51

Programkereső

A megszokottnál egy héttel hamarabb, július 18. és 20. között rendezik meg a Váci Világi Vigalom eseményeit, amelyen a gyermekek és a fiatalok igényeit még jobban szem előtt tartó kulturális csemegékkel - színházzal, zenével, tánccal - készülnek a szervezők.

A nagyszabású, családi fesztiválon a három nap alatt négy színpadon csaknem kilencven produkciót láthat a közönség. Nemcsak a hagyományos helyszínnek számító, gyönyörű főtéren és a Duna-parton, hanem Vác templomaiban, galériáiban is rendeznek kulturális és szórakoztató programokat - gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Fúvós, illusztráció
Fúvós, illusztráció

Az újdonságok közül a gyermekeknek szánt vízi parkot emelte ki a Retzler Péter főszervező, aki szerint a fiatal korosztályt célzó koncertek közül várhatóan a Balkan Fanatik vonz majd tömegeket, de a pénteki hagyományőrző felvonulás és utcabál iránt is nagy az érdeklődés. A szombati programok között hastánc-, fitnesz- és önvédelmi bemutató ugyanúgy szerepel, mint Móricz Zsigmond Szerelemjelenetek című műve a leányfalui szekérszínház előadásában. Ugyanezen a napon a ferences templomban a Vox Humana énekkar, a váci székesegyházban pedig a Szent Cecília Kórus szórakoztatja a zenerajongókat, míg a gyerekek az Új Bojtorján együttes koncertjét nézhetik meg.

Vasárnap az operett, a musical, a görög zene és tánc, valamint a country kerül a középpontba, este 6 órától pedig a Mároki kocsma udvarán Vidám költészet címmel humoros irodalmi összeállítást mutatnak be. Várhatóan sokakat vonz majd Berecz András Kossuth-díjas mesemondó is. A vigalom színpadain mások mellett fellép Somló Tamás, az Edda, az R-GO, a MAN-diner, valamint Török Ádám és a Mini. A XXII. Váci Világi Vigalom a hagyományoknak megfelelően látványos tűzijátékkal zárul.

A fesztiválról bővebben ide kattintva. A műsorfüzet pedig itt érhető el.