Géza

Szürrealizmus gyereknyelven

2014.07.15. 14:03

Programkereső

Nyári táborral és izgalmas tárlatvezetésekkel várja a vakáció alatt az iskolásokat a Magyar Nemzeti Galéria Dada és szürrealizmus... című kiállításához kapcsolódva.

A Magyar Nemzeti Galéria Dada és szürrealizmus. Magritte, Duchamp, Man Ray, Miró, Dalí című kiállítása hazai tárlaton korábban még nem látott teljességben mutatja be a 20. század e két meghatározó jelentőségű avantgárd irányzatát. A jeruzsálemi Izrael Múzeum anyagából válogatott tárlat többek között Marcel Duchamp, Max Ernst, Man Ray, Joan Miró, Kurt Schwitters, René Magritte és Salvador Dalí művei segítségével nyújt átfogó képet a dadaizmus és a szürrealizmus nagy hatású alakjairól, eseményeiről, dokumentumairól és hatásáról az 1910-es évek végétől az 1970-es évek közepéig. A két irányzattal kapcsolatba hozható sajátos magyar közelítésmódokat az Átrendezett valóság című, magyar köz- és magángyűjtemények anyagából rendezett  társkiállításunkon mutatják be.

Gyerekprogramok a Magyar Nemzeti Galériában
Gyerekprogramok a Magyar Nemzeti Galériában

A Magyar Nemzeti Galéria gyerek audio-guide-ot, azaz hangos tárlatvezetőt is készített a kiállításhoz. A 8-13 éves gyerekeknek szóló, de szinte minden korosztály számára élvezhető, párbeszédes formájú rövid ismertetők segítségével a kiállítás főműveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Tárlatvezetés gyerekeknek a Dada és szürrealizmus kiállításban:

A nyári szünetben szerdai napokon 11 órától tárlatvezetésekkel várják a 8-13 éves gyerekeket.

2014. július 16.,23.,30., augusztus 6., 13.,27.
A tárlatvezetéseken a kiállításra váltott belépővel lehet részt venni.
Találkozási pont: C épület földszint, információs pult

Nyári tábor gyerekeknek - A szürrealizmus világa:

A táborban az álmok és a fantázia világába utazunk a dadaista és szürrealista művészekkel, akik meghökkentő műalkotásokat hoztak létre. A Dada és szürrealizmus című időszaki kiállításban vándorolva találkozunk Salvador Dalíval és Marcel Duchamp-nal, megfigyeljük, milyen technikákkal és milyen szokatlan anyagokkal dolgoztak, kipróbáljuk a kollázst, a fotómontázst és az automatikus írást is.

Időpont: 2014. július 28.-augusztus 1.
Korosztály: 6 éves kortól