Júlia, Rita

A Parázsfuvolácska januárban is elvarázsol

2014.12.10. 11:00

Programkereső

Mit tegyünk, hogy a karácsonyi varázslatból átmentsünk valamennyit a hideg januári napokra? Ilyenkor a kulturális programok terén is szűkösebb a kínálat, főleg, ha kisgyerekeknek keresünk előadást. Fogadjon szeretettel egy tippet szerkesztőségünktől, amelyben az Erkel Színház Parázsfuvolácska című produkcióját ajánljuk.

A zeneirodalom legnagyobb varázslata, Mozart Varázsfuvolája újraálmodva, rövidített változatban, a legfiatalabb operaénekes-generációval március óta várja a legkisebbeket az Erkel Színházban. Legtöbbünk számára ez az első, meghatározó operaélmény, jellegzetes dallamai egész életünkben ismerősen csengenek, vissza-visszatérnek, a bájos történet pedig a mai fiataloknak is különleges élményt nyújt.

Parázsfuvolácska
Parázsfuvolácska

A gyerekek ebben a verzióban Sarastro Cirkuszában izgulhatják végig Tamino herceg és Papageno történetét. Bohócok, akrobaták, légtornászok, késdobálók, tűznyelők, varázslók és Mozart halhatatlan muzsikája... Akár a mesében! Ahogyan a színpad cirkuszi kavalkádjában a gyűlölség és a szeretet tüze fellángol, úgy árad a varázslat a nézőtérre, és éleszt parazsat a nézők szívében. A több mint kétszázhúsz esztendeje töretlen népszerűségű darab új, kifejezetten a kisiskolás korosztály számára készült változata Lackfi János friss verses szövegével, Toronykőy Attila rendezésében látható, a karmester Köteles Géza.

Az előadás nagy különlegessége, hogy erős hangsúlyt fektet a gyermekkar közreműködésére, melynek tagjai méltó partnerei az Erkel Színház vegyeskarának. A szólisták egytől egyig a fiatal operaénekes-generáció nagy reménységei, akik odaadó hévvel vetették bele magukat ebbe a különleges élményt nyújtó produkcióba. A főbb szerepeket Cser Krisztián, Megyesi Zoltán, Hertelendy Rita és Szemere Zita énekli.

Az előadás 2015-ben január 2-án, 4-én, 10-én, 11-én, 17-én, 18-án és 25-én látható az Erkel Színházban.