Aladár, Álmos

És Te hogy alszol?

2014.12.17. 16:43

Programkereső

Az alvás életünk egyharmadát kitölti, a másik kétharmadát pedig befolyásolja. De vajon eleget tudunk róla?

Sokaknak állandó gondjai vannak az alvással, mégis kevesen gondolkoznak el azon, mit tehetnének az éjszakai felébredések ellen, meddig lehet és érdemes korlátozni a napi alvásidőt, vagy épp milyen módon irányíthatjuk álmainkat. Az alvást ma is rengeteg misztikum és rejtély övezi. Hajlamosak vagyunk neki néha túl nagy jelentőséget tulajdonítani - miközben valójában elhanyagoljuk. Nagyon sokat képzelünk róla, pedig talán nagyon is egyszerű - vagy nagyon is bonyolult, de másképpen, mint gondoljuk. A szerző, dr. Purebl György pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos felteszi - és meg is válaszolja - azokat a kérdéseket, amelyeket fontos tisztázni ahhoz, hogy az alvás a regenerálódás és felfrissülés, ne pedig a problémák forrása legyen mindennapjainkban.

Pszichológus a családban - Te jól alszól?
Pszichológus a családban - Te jól alszól?

Mindenki számára érthetően, példákkal illusztrálva adja át az alvással kapcsolatos alapvető orvosi és lélektani ismereteket, legyen szó akár a gyermekek alvási szokásairól, akár a bioritmus eltolódásáról, akár az alvászavarokról, vagy a sokszor riadalmat keltő alvajárásról.Mi magunk vagyunk a Te jól alszol? című könyv főszereplői, hiszen aligha van olyan ember, akinek magának vagy családtagjainak ne lett volna már alvással kapcsolatos gondja. A kötet rendkívül érdekes olvasmány, hiszen személyesen érintettek vagyunk benne - biztos, hogy senki nem fog elaludni rajta...

Kérdésünk: Mi volt eddig a leghosszabb idő, amit kísérleti helyzetben az ember alvás nélkül kibírt?

A helyesen válaszolók közül ketten boldog tulajdonosai lehetnek a Pszichológus a családban sorozat Te jól alszol? c. kötetének.