gyerek

A 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle díjazottjai

2011.05.10. 16:00
Ajánlom
A fődíjas előadások A gyáva és A nagyidai cigányok, a Fidelio különdíját a Mesebolt Bábszínház kapta.

A Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle diplomáját kapta: Hajnali csillag peremén - Budapest Bábszínház (rend.: Tengely Gábor), A nagyidai cigányok - Csavar Színház(rend.: Gál Tamás), Apalabirintus - Káva Kulturális Műhely (rend.: Perényi Balázs), Cyber Cyrano - Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház (rend.: Vidovszky György), Kicsi nyuszi hopp hopp - Manna Kulturális Egyesület (rend.: Pelsőczy Réka), A legkisebb boszorkány - Mesebolt Bábszínház (rend.: Rumi László), A gyáva - Nézőművészeti KFT (rend.: Scherer Péter), Bollár Kótyag és Mámori Nellike nagy találkozása - Tintaló Társulás (rend.: Badacsonyi Angéla), A három kismalac - Ziránó Színház (rend.: Boráros Milada)

A Millenáris díját kapta a TintalóTársulás, amely felkérés egy előadás megtartására. Az előadás címe: Bollár Kótyag és Mámori Nellike találkozása; alkotók, tervezők: Sipos Katalin, Sisak Péter, Rumi Zsófia, Badacsonyi Angéla

A Fidelio különdíját kapta a Mesebolt Bábszínház, amely 100.000 Ft értékű online megjelenést biztosít a Fidelio.hu internetes portálon. Az előadás címe: A legkisebb boszorkány; tervező: Boráros Szilárd, rendező: Rumi László

A Fővárosi Önkormányzat támogatásával a szakmai zsűri javaslatára 150.000 Ft-os díjat adományoznak - egy nemzedék sajnálatos kulturális leépülésének abszurd ízekkel fűszerezett dokumentálásáért - a Manna Kulturális Egyesület, Kicsi Nyuszi Hopp Hopp című előadásáért; rendező: Pelsőczy Réka

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával a szakmai zsűri javaslatára 150.000 Ft-os díjat adományoznak - a kortárs költészet elbűvölő, a térrel is élvezetesen játszó megelevenítéséért - a Budapest Bábszínház, Hajnali csillag peremén című előadásért; rendező: Tengely Gábor, tervezők: Sipos Katalin, Sisak Péter

A Budapest II. Kerületi Önkormányzat támogatásával a szakmai zsűri javaslatára 200.000 Ft-os díjat adományoznak - az egyre fajsúlyosabb megjelenésű drámapedagógiai munkáért - a Káva Kulturális Műhely, Apalabirintus című előadásáért; rendező: Perényi Balázs

A Raiffeisen Bank 300.000 Ft-os díját adományoznak - a marionett hagyományt dinamikával, iróniával megújító előadásmódjáért - a Ziránó Színház, A három kismalac című előadásáért; rendező: Boráros Milada, bábok: Boráros Szilárd

A Raiffeisen Bank 300.000 Ft-os díját adományozzák - a virtuális világban létrejövő kamasz dráma korszerű megjelenítéséért - a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Cyber Cyrano című előadásáért; rendező: Vidovszky György

A Szemle két megosztott fődíjas előadása:

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a szakmai zsűri javaslatára 300.000 Ft-os fődíjat adományoznak - egy kínzóan tragikus társadalmi gondnak az érintett korosztály előtti személyes megéléséért - a Nézőművészeti  KFT, A gyáva című előadásáért; rendező: Scherer Péter, játsszák: Kovács Krisztián és Scherer Péter

A Raiffeisen Bank 300.000 Ft-os fődíját adományozzák - Arany János megrázó költeményének, a gyerekközönséget bölcs humorral együttjátszásra mozgósító, varázslatos megidézéséért - a Csavar Színház (Szlovákia), A nagyidai cigányok című előadásáért Gál Tamásnak.

A szemletanács tagjai díszoklevelet adományoztak a Stúdió K Színháznak Az aranykulcs, A sünteknős és A kíváncsi kiselefánt című előadásokért.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.