gyerek

A Kabóca Bábszínház nemzetközi sikerei

2011.04.27. 10:13
Ajánlom
Megtartották a Ha Dede című babaszínházi előadás belgiumi premierjét, az Álom-álom, kitalálom pedig a dán közönség körében aratott sikert.

Ha Dede, a nemzetközi koprodukcióban, az antwerpeni Theater De Spiegellel közösen készült babaszínházi előadás belgiumi bemutatóját március 16-án, a Babelut Fesztiválon, Neerpeltben tartották. A fesztiválon összesen hatszor játszották az előadást, nagy sikerrel. Neerpelt azért fontos helyszín, mert a Ha Dede próbafolyamatának jelentős része itt, a Musica Kísérleti Zenei Központ és a Dommelhof Kulturális Centrum segítségével zajlott. A Babelut Fesztivál nemzetközi programjában kizárólag a legkisebbeknek szóló előadások és műhelyfoglalkozások, valamint szakmai továbbképzések szerepelnek. A fesztivál egyedülálló kísérlet arra, hogy egybegyűjtse a korosztállyal foglalkozó művészeket és pedagógusokat, fejlesztőket, valamint új ötletekkel segítse a szülőket is.

Két alkalommal Antwerpenben is bemutatkozott a Ha Dede a Sint-Ludgardisschoolhoz tartozó óvodában, majd Reimsben, a Méli'Mome Fesztiválon négyszer láthatta a közönség. A Méli'Mome Franciaország egyik legjelentősebb gyerekszínházi fesztiválja, ahol rangos szakmai közönség és a számos fesztiválszervező előtt is bemutatkozhatnak a produkciók. A turné utolsó állomása Rotterdam volt, a város zenei életének központjában, a De Doelen épületében.

Két hét alatt Kiss Erzsi és Futó Ákos tizennégyszer játszotta a Karel Van Ransbeeck rendezte előadást. A szakmai visszajelzések alapján a produkció a következő évben több meghívásra is számíthat Amszterdamból, Párizsból, Marseille-ből, valamint és Montreálból.

Gladsaxe, Veszprém testvérvárosának meghívására háromszor játszotta a Kabóca Bábszínház társulata Álom-álom kitalálom című zenés-bábos előadást Dániában. A vendégszereplés nagy sikert aratott: a vendéglátó város már a jövő évi meghívást tervezi. A Palya Bea meséinek és dalainak feldolgozásából készült előadás a zene és a bábok nemzetközi nyelvén keresztül érinti meg a gyerekeket, így Dániában is ugyanúgy értették a gyerekek a mesét, mint a Kabócában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.