gyerek

A múzeumpedagógia legjobbjai

2010.09.28. 09:39
Ajánlom
Egy társasjáték, egy mesekönyv, egy drámafoglalkozás és egy foglalkozássorozat kapta az idei múzeumpedagógiai nívódíjakat.

A 2010-es Múzeumpedagógiai Nívódíj a 2009. október 1. és a 2010. augusztus 1. közti időszak legjobb múzeumpedagógiai kezdeményezéseit illetve legszínvonalasabb múzeumpedagógiai kiadványait díjazza. A kitüntetést 2003 óta minden évben a Múzeumpedagógiai Évnyitón adják át. A nívódíj összege díjazottakként 800.000 forint. A két kategóriában két-két díjat ítélnek oda, összesen 3.200.000 forint értékben. A nyertes pályázókkal a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja szolgáltatási szerződést köt egy újabb múzeumi közművelődési program elindítására, illetve egy múzeumpedagógiai kiadvány megjelentetésére.

Idén a hatfős szakmai bizottság döntése szerint a múzeumpedagógiai kiadványok kategóriában a Damjanich János Múzeum (Szolnok) a Szolnoki Kép-Tár-Mutató című társasjátékért, illetve a Gödöllői Királyi Kastély a Herceg Egérváry Elemér naplója című múzeumpedagógiai mesekönyvért kapott kitüntetést. Múzeumpedagógiai kezdeményezés kategóriában díjat nyert a Tatabányai Múzeum Iskolamúzeuma Időutazás című drámafoglalkozása, illetve a Hadtörténeti Intézet és Múzeum (Budapest) Íjtól a géppuskáig - A lőfegyverek története című foglalkozássorozata.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.