gyerek

Ajánlott gyerekelőadások

2011.03.06. 10:14
Ajánlom
A Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle válogatói a versenyelőadások mellett közzétették annak a 28 produkcióknak a listáját is, amely bár nem jutottak el a fesztiválra, de magas szakmai színvonalat és komoly minőséget képvisel.

A szemletanács 22 előadást válogatott a május 2. és 11. között megrendezendő Gyermek- és Ifjúsági Szemle versenyprogramjába, valamint három díszelőadás is látható a Stúdió K-tól, ám a rendezők és a válogatók azoknak az előadásoknak a listáját is nyilvánosságra hozták, amelyek végül nem kaptak meghívást a versenybe, de magas minőséget képviselnek, ezáltal a pedagógusok, szülők, művelődésszervezők, és természetesen a gyerekek és a középiskolások számára nyugodt szívvel ajánlhatók.

A zsiványtanya - Bartók Kamaraszínház, Mesék könyve-Holle anyó - Batyu Színház, Világgá mentem, jaj! - Bóbita Bábszínház, A fűszermadár - Budaörsi Játékszín, Hinta-palinta, Okker és Türkiz - Ciróka Bábszínház, Nap Panni kalandjai - Ferencvárosi Művelődési Központ (Pinceszínház), A titok - gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, Parasztdekameron - GNM Színitanoda, Óz, a nagy varázsló - Griff Bábszínház, A libapásztorlány - Harlekin Bábszínház, A gőgös királykisasszony - Jelen Teátrum, Jancsi meséi - Kabóca Bábszínház, Túl a Maszat hegyen - Kaposvári Egyetem, Árvácska, Aranysárkány - Karinthy Színház, Szentivánéji álom, Völgyhíd - Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi, Az égig érő fa, Hoppláda - Mesebolt Bábszínház, Aki elindult - Mimage Pantomim Színház, Majolenka hercegkisasszony - Csodamalom Bábszínház, A kelekótya tündér - Móricz Zsigmond Színház, Gubancok - Nyitott Kör, Mikszáth különös házasságai - R&D Art Bt. Mikszáth Társulás, Pöttyös Panni az iskolában - Thália Színház, Bozsik Yvette Társulat, Ki hol lakik? - Vojtina Bábszínház.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.