gyerek

Állatkerti séta babajelekkel

2014.03.24. 22:21
Ajánlom
Március 29-én 11 órakor Beszélő babakezek: Menjünk az állatkertbe! címmel zenés könyvbemutatót tart a Minivilág a Tabánban található Mesemúzeumban.

„Ficsereg a papagáj, ez micsoda vigalom? Így szeretlek! - öleli át mamáját a kismajom." Hangzanak Nyulász Péter kedves és vidám sorai a Beszélő babakezek sorozatának harmadik kötetében. A Menjünk az állatkertbe! a minivilág könyvcsalád legújabb tagjaként állatkerti sétára hív minket, ahol sok móka és vigalom vár ránk. A fóka úszkál, a majom épp a mamáját öleli át, a kenguru nagyokat ugrál, teknős koma sütkérezik, az elefánt trombitál.

A könyv az állatkert állatainak felfedezése mellett lehetőséget ad az érzelmek és hangulatok kifejezésére szolgáló jelek megismerésére és megtanulására is. A babajelek segítségével a csecsemők és tipegők képesek mesélni érzelmeikről, félelmeikről, akár a múltról, vagy az épp nem jelenlévő tárgyakról is. Könnyen bevonhatjuk őket egy-egy beszélgetésbe, meg tudják velünk osztani élményeiket, gondolataikat. A látványos és színes lapozó oldalain Nyulász Péter kedves gyerekrímeivel és Pap Kata vidám rajzaival találkozhatunk, melyek önmagukban is jó szórakozást nyújtanak a piciknek.

A kötet verséből ismét az Eszter-lánc Mesezenekar készített vidám dalt, melyet a látogatók meg is tanulhatnak a matiné alkalmával a hozzátartozó babajelekkel együtt. A programban közreműködik Kárász Eszter, Molnár György (Eszter-lánc Mesezenekar) Nyulász Péter (költő), Zentai Kata (babajelbeszéd szakértő).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kovács János az Operaház korrepetitorainak munkáját méltatta

"Szívből gratulálok nagyszerű billentyűs kollégáimnak" - írja.
Színház

Zongoraművésznek taníttatták, mégis inkább édesanyja nyomdokaiba lépett – Voith Ági 75 éves

Már debütáló előadása, A kaktusz virága megmutatta komikusi és zenei tehetségét, partnere pedig későbbi férje, Bodrogi Gyula volt. Március 17-én ünnepli hetvenötödik születésnapját Voith Ági Jászai Mari-díjas színésznő. 
Klasszikus

Egy piros játékzongorával kezdődött a karrierje

A Zeneakadémia nagytermében ad szólóestet Nyikolaj Luganszkij, az ünnepelt orosz zongoraművész.
Plusz

Látott már kottaírógépet?

Az 1950-es évekbeli találmány soha nem terjedt el széles körben, furcsa alakjával azonban ma már zene- és dizájntörténeti ritkaság.
Könyv

Kukorelly Endre egymillió forintot ajánlott fel a Baumgarten-díj visszaállítására

Az író közösségi finanszírozásból javasolja a díj felélesztését, reagálva a nemzeti ünnepen kiosztott állami kitüntetések körüli visszásságokra.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.