gyerek

Az Olvassunk együtt! mozgalom színházba megy

2011.05.20. 16:48
Ajánlom
Az Olvassunk együtt! mozgalom 600, elszegényedett településről érkező gyereket visz színházba.

Az Olvassunk együtt! mozgalom május 21-én délután 3-tól a Nemzeti Színházban közel 600 gyereknek mutatja be Lázár Ervin Berzsián és Dideki című mesejátékát. A gyerekek elszegényedett településkről jönnek tanáraikkal és hoznak rajzokat, amelyeket a mű olvasása után készítettek otthon.

A 2010 áprilisában indult Olvassunk együtt! kampány és programsorozat azt tűzte ki célul, hogy ösztönözze és elősegítse az olvasást az elszegényedett családok körében, közös élményt kínálva a gyerekek és a szülők számára. Az OSI - Nyílt Társadalom Intézet nagy nyilvánosság mellett folyó programjának keretében egy éven át 15 elszegényedett kistelepülés iskoláinak vitt könyveket ajándékba, híres emberek társaságában olvastak a kisiskolások meséket, verseket. Az élményekről a www.olvassunkegyutt.hu oldalon találhatók élménybeszámolók.

A program öntevékeny mozgalomként folytatódik, és ehhez a további könyveket az V. Hold u. 25. fsz. 2. alatti irodába várják. 15 ezer könyv gyűlt össze eddig, és ezzel nemcsak az iskolai könyvtárak bővítéséhez járult hozzá a mozgalom, hanem a családi olvasáshoz is, mert a gyerekek haza is vihették a nekik szánt könyvajándékot.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.