gyerek

Bábos Kapcsolatban

2012.05.30. 12:50
Ajánlom
A debreceni Vojtina Bábszínház segítségével valósulnak meg egy gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő Kapcsolat című program. A bábosok gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek tartanak báb- és játékfoglalkozásokat.

"Azért kitüntetett helyzet ez számunkra, mert színházként ritka alkalom, hogy képességek fejlesztésére egy kulturális, ezen belül is egy bábszínházi intézmény kapjon lehetőséget. Úgy gondoljuk, hogy ez már a teljes és feltétel nélküli bizalom felénk azoktól, akik úgy vélték, alkalmasak vagyunk 2012 márciusától 2013. december 31-ig tíz-tíz gyermek fejlesztésére. Két csoportban érkezik hozzánk az összesen 20 gyermek, akiket életkoruknál fogva osztottak a nevelőik két kisebb csoportba. A hat-tíz évesek alkotnak egy, a 11-14 évesek pedig egy másik csoportot. Rendszeresen, minden héten érkeznek a foglalkozásainkra a lakásotthonban élő gyermekek. Havi bontásban, mintegy órahálóban határoztuk meg magunknak mikor miben lesz részük, illetve részünk" - részletezik a programot a debreceni bábosok, akiknek az a célja, hogy kialakítsák a  résztvevőkben a játszani tudást, felfedeztessék a játék örömét és élményét, fejlesszék a kommunikációs és kapcsolatteremtési képességeket,  gazdagítsák érzelmeiket, illetve árnyalják empatikus képességeiket.

A gyerekek előadásokat néznek, játszószínházban közreműködnek, bábot készítenek, bábozási alapokat tanulnak, és produkciót is létrehoznak. A programot Láposi Terka a Vojtina Bábszínház játszószínházának művészeti vezetője koordinálja, a foglalkozásokat Magi Krisztina, Barkó Réka Judit, Láposi Terka, Sőrés Róza, Ferenczi Viktória, Vad Réka vezetik. A vojtinások tervei között az is szerepel, hogy 2013 decemberében a résztvevő gyerekekkel együtt betlehemeznek a Vojitna Bábszínház színpadán. 

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Az 1956-os forradalom zenéi

Akár a történelem kötötte össze őket október 23-a eseményeivel, akár a szerző akart ily módon emléket állítani a forradalomnak, sok zenemű létezik, mely mára elválaszthatatlanná vált 1956-tól. Egy csokorra valót gyűjtöttünk belőlük.
Színház

Alföldi Róbertet a Pinceszínházban faggatják

Trezor címmel beszélgetéssorozatot indít a Pinceszínház. Az új, havi rendszerességgel jelentkező sorozat első vendége Alföldi Róbert lesz.
Klasszikus

Kezdődik a Bartók Világverseny

Október 25. és 31. között rendezik meg a Zeneakadémián a Bartók Világversenyt. Az idei évben vonósnégyesek mérkőznek meg, a fordulókat élőben és online is követheti a közönség.
Színház

Alkoholba fojtott romantika a Pesti Színház színpadán

Yasmina Reza népszerű drámája, a Bella Figura látszólag egy kellemesen induló, titkos randevú története, a darabból azonban hiányzik az idill. A magyarországi ősbemutatót Török Ferenc rendezi, az előadás október 22-től látható a Pesti Színházban.
Klasszikus

Minden hangjegy közös érdek – interjú Kelemen Barnabással és Keller Andrással

Az ’56-os forradalom évfordulóján egész napos programmal tiszteleg a hősök előtt a Concerto Budapest. A Magyar Kincsek Ünnepén olyan zeneművek is elhangoznak, amelyekkel máskor nemigen lehet találkozni. Az érdeklődőket pedig talán kellemes meglepetésként éri, milyen gazdag a zeneirodalmunk.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.