gyerek

Bábos Kapcsolatban

2012.05.30. 12:50
Ajánlom
A debreceni Vojtina Bábszínház segítségével valósulnak meg egy gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő Kapcsolat című program. A bábosok gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek tartanak báb- és játékfoglalkozásokat.

"Azért kitüntetett helyzet ez számunkra, mert színházként ritka alkalom, hogy képességek fejlesztésére egy kulturális, ezen belül is egy bábszínházi intézmény kapjon lehetőséget. Úgy gondoljuk, hogy ez már a teljes és feltétel nélküli bizalom felénk azoktól, akik úgy vélték, alkalmasak vagyunk 2012 márciusától 2013. december 31-ig tíz-tíz gyermek fejlesztésére. Két csoportban érkezik hozzánk az összesen 20 gyermek, akiket életkoruknál fogva osztottak a nevelőik két kisebb csoportba. A hat-tíz évesek alkotnak egy, a 11-14 évesek pedig egy másik csoportot. Rendszeresen, minden héten érkeznek a foglalkozásainkra a lakásotthonban élő gyermekek. Havi bontásban, mintegy órahálóban határoztuk meg magunknak mikor miben lesz részük, illetve részünk" - részletezik a programot a debreceni bábosok, akiknek az a célja, hogy kialakítsák a  résztvevőkben a játszani tudást, felfedeztessék a játék örömét és élményét, fejlesszék a kommunikációs és kapcsolatteremtési képességeket,  gazdagítsák érzelmeiket, illetve árnyalják empatikus képességeiket.

A gyerekek előadásokat néznek, játszószínházban közreműködnek, bábot készítenek, bábozási alapokat tanulnak, és produkciót is létrehoznak. A programot Láposi Terka a Vojtina Bábszínház játszószínházának művészeti vezetője koordinálja, a foglalkozásokat Magi Krisztina, Barkó Réka Judit, Láposi Terka, Sőrés Róza, Ferenczi Viktória, Vad Réka vezetik. A vojtinások tervei között az is szerepel, hogy 2013 decemberében a résztvevő gyerekekkel együtt betlehemeznek a Vojitna Bábszínház színpadán. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Káel Csaba lesz Andy Vajna utódja

A Kormányinfón árulta el Gulyás Gergely az új filmügyi kormánybiztos személyét.
Könyv

Mesekönyv segít feldolgozni a legrázósabb témákat is

Válás, halál, internet, egy barátság dinamikája – Shona Innes könyvei kisgyerekeknek segítenek megbirkózni a felnőtteknek is nehezen emészthető kérdésekkel. A klinikai pszichológus szerző nemrég Magyarországon járt, hogy személyesen is meglátogassa kötetei illusztrátorát, Agócs Íriszt.
Zenés színház

Emléktáblát avattak Moldován Stefánia operaénekes tiszteletére

A művészre emlékező alkotást egykori lakóháza, a Katona József utca 25. szám alatti épület falán helyezte el a XIII. kerület önkormányzata.
Vizuál

Mi a Casablanca titka?

CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot címmel, Topolánszky Tamás Yvan rendezésében készült életrajzi film Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről, a Casablanca legendás magyar rendezőjéről.
Klasszikus

A budapesti éjszakában csendül fel Gershwin Kék rapszódiája Kohán István videoklipjében

Kohán István és Kohán István klarinétja is felcsendül abban a kisfilmben, amelynek főszereplője a Kék rapszódia egy budapesti pinceklubban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.