gyerek

Beavató táncszínházi tábor

2010.05.19. 18:20
Ajánlom
Idén harmadik alkalommal rendezik meg a tábort, ahol a táncstílusok mellett színháztörténettel és a Budai Várral is megsmerkedhetnek a résztvevők.

A Nemzeti Táncszínház harmadik alkalommal rendezi meg a Beavató Táncszínházi Tábort, ahol a résztvevők a hazai táncművészet elismert alkotóinak vezetésével különféle táncstílusokkal ismerkedhetnek meg. A tábor egyik különlegessége a választott helyszín, ahol a résztvevők nemcsak táncművészeti tudásukat, hanem színháztörténeti ismereteiket is bővíthetik. Az egykori Várszínház épületét az esti kulisszajárás során, a Budai Várnegyed területét pedig interaktív játék formájában deríthetik fel a fiatalok, így értékes történelmi és kultúrtörténeti ismeretekkel gazdagodhatnak.

A táncórákon való részvétel nem igényel előzetes tánctudást. A táborban Grecsó Zoltántól és, Finta Gábortól kortárs táncot tanulhatnak, Lakatos János a modern tánccal ismertet meg, Lengyel Szabolcstól a néptánc alapjait sajátíthatják el meg, M. Kecskés András pedig a pantomim rejtelmeibe vezet be, dr. Aczél Petrával és Urbán Ágnessel a műelemzés mikéntjéről lesz szó.

A tábor ideje: 2010. június 16-18.

A tábor ára: 11.000 Ft, napi egyszeri meleg étkezéssel: 12.500 Ft.

Jelentkezési határidő: május 31. Jelentkezés és bővebb információ: Kotsis Ágota (0630 815 3583, kotsis.agota@tancszinhaz.hu), Varga Nikoletta (0630 815 3580, varga.nikoletta@tancszinhaz.hu)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.