gyerek

Bruckner Szigfrid Zalaegerszegen

2010.09.23. 18:35
Ajánlom
A Hevesi Sándor Színház idei első premierje egy Lázár Ervin-mese, A kisfiú meg az oroszlánok.

"Hölgyeim és uraim! Kedves gyerekek! Itt látható A kisfiú meg az oroszlánok! Egyedülálló produkció! A csodák csodája! Tessék, csak tessék! A színpadon a nagy Bruckner Szigfrid, a porond ura, a szavannák királya! Szilvia, a piros pulóveres oroszlán! Arabella, a meseszép kötéltáncosnő! Oszkár, a démoni cirkuszigazgató! És még sokan mások... Tessék, csak tessék! Lebilincselő történet egy kisfiúról, akinek titkát nem látja az édesapja! Felejthetetlen mese egy kisfiúról, aki egy pajtában oroszlánokat rejteget! Oroszlánszöktetés, Arabella-röptetés, és temérdek cselszövés garantálja az előadás izgalmát! Tessék, csak tessék..." - így ajánlják a zalaegerszegi produkciót, amely Lázár Ervin-meseregény alapján készült.

Hősünk egy "nagyon öreg oroszlán", Bruckner Szigfrid, és egy nagyon kicsi fiú, Peti, aki hallgatja és átéli a cirkuszi oroszlán meséit, hosszú életének különös történeteit, amelyekről nem lehet tudni, hogy igaz mesék-e vagy csupán egy sokat látott és tapasztalt oroszlánképzelet színes tódításai. Valóság és illúzió. Elválasztható a kettő egymástól egy kisfiú világában? Valóság és illúzió. Elválasztható a kettő egymástól egy kiöregedett cirkuszi oroszlán számára? Pajta és cirkusz. Otthon és varázslat.  Vagy menekvés? Aki nem játszik, nem látszik?! Mindenesetre oroszlánok léteznek, csak oda kell figyelni, amikor a gyermekek játszanak...

A Bal József rendezte előadás cirkuszi látványelemekben bővelkedik. Az artistamutatványokat a színészek és a zalaegerszegi gyerekszereplők Vincze Tünde légtornásztól sajátították el. Az előadáshoz új színpadi átirat készült, amelyet Madák Zsuzsanna írt a Hevesi Sándor Színház számára. Bruckner Szigfridet Farkas Ignác, Szilviát Ecsedi Erzsébet, Petit Foki Veronika játssza. A premier szeptember 24-én lesz.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.