gyerek

Bruckner Szigfrid Zalaegerszegen

2010.09.23. 18:35
Ajánlom
A Hevesi Sándor Színház idei első premierje egy Lázár Ervin-mese, A kisfiú meg az oroszlánok.

"Hölgyeim és uraim! Kedves gyerekek! Itt látható A kisfiú meg az oroszlánok! Egyedülálló produkció! A csodák csodája! Tessék, csak tessék! A színpadon a nagy Bruckner Szigfrid, a porond ura, a szavannák királya! Szilvia, a piros pulóveres oroszlán! Arabella, a meseszép kötéltáncosnő! Oszkár, a démoni cirkuszigazgató! És még sokan mások... Tessék, csak tessék! Lebilincselő történet egy kisfiúról, akinek titkát nem látja az édesapja! Felejthetetlen mese egy kisfiúról, aki egy pajtában oroszlánokat rejteget! Oroszlánszöktetés, Arabella-röptetés, és temérdek cselszövés garantálja az előadás izgalmát! Tessék, csak tessék..." - így ajánlják a zalaegerszegi produkciót, amely Lázár Ervin-meseregény alapján készült.

Hősünk egy "nagyon öreg oroszlán", Bruckner Szigfrid, és egy nagyon kicsi fiú, Peti, aki hallgatja és átéli a cirkuszi oroszlán meséit, hosszú életének különös történeteit, amelyekről nem lehet tudni, hogy igaz mesék-e vagy csupán egy sokat látott és tapasztalt oroszlánképzelet színes tódításai. Valóság és illúzió. Elválasztható a kettő egymástól egy kisfiú világában? Valóság és illúzió. Elválasztható a kettő egymástól egy kiöregedett cirkuszi oroszlán számára? Pajta és cirkusz. Otthon és varázslat.  Vagy menekvés? Aki nem játszik, nem látszik?! Mindenesetre oroszlánok léteznek, csak oda kell figyelni, amikor a gyermekek játszanak...

A Bal József rendezte előadás cirkuszi látványelemekben bővelkedik. Az artistamutatványokat a színészek és a zalaegerszegi gyerekszereplők Vincze Tünde légtornásztól sajátították el. Az előadáshoz új színpadi átirat készült, amelyet Madák Zsuzsanna írt a Hevesi Sándor Színház számára. Bruckner Szigfridet Farkas Ignác, Szilviát Ecsedi Erzsébet, Petit Foki Veronika játssza. A premier szeptember 24-én lesz.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Rózsák között ébredt egy szakállas bácsi

És nem is csak rózsákból állt az ágya, hanem mindenféle virágból. Lenyűgöző klip készült Pátkai Rozina új dalához.
Színház

Egyre több premier marad el, nem kockáztatnak a színházak

A járványhelyzet folyamatos kihívás elé állítja a kulturális intézményeket és produkciós irodákat, nem elég, hogy csak az online térben közvetíthetik előadásaikat, a próbák és a streamelt bemutatók is el-elmaradoznak az egészségügyi kockázat miatt. FRISSÍTVE!
Klasszikus

„Közös nyelven zenélünk” – Újjáalakult a Kelemen Kvartett

Két éve ideiglenesen feloszlott, most újjáalakult az elmúlt évtized legsikeresebb kamarazenei együttese. A két alapító, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin Vashti Mimosa Hunter csellóművésszel és Jonian Ilias Kadesha hegedűművésszel a Bartók Tavasz fesztiválon mutatkoznak be. Nem akármilyen vállalással: két koncerten Bartók hat vonósnégyesét adják elő.
Plusz

Megvan a Budapesti Tavaszi Fesztivál időpontja

Április 9-18. között rendezi meg a főváros a 40 éves fesztivált, amelyet idén először egyedül, a kormányzat anyagi segítsége nélkül kénytelen megszervezni.
Klasszikus

Bartók nevét viseli a Müpa új fesztiválja

Online zajlik a Bartók Tavasz Művészeti Hetek április 2. és 18. között. Nemcsak a Müpából, hanem Európa neves hangversenytermeiből is közvetítenek koncerteket, amelyeket a közönség ingyenesen láthat a képernyőkön. Mutatjuk, milyen programok lesznek.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.