gyerek

Budapesti és győri mesepályázatok

2010.04.28. 12:14
Ajánlom
A Pataky Művelődési Központ meseillusztrációkat vár, Győrben pedig a város gyermekszemmel is vonzó, érdekes arcát keresik.

A győri Győrkőcfesztivál szervezői rajzpályázatot hirdetnek óvodás és általános iskolás gyerekek számára Gyere Gyuri Győrbe! címmel.  A beadott pályamunkák készülhetnek bármilyen technikával (vízfesték, ceruzarajz, montázs, fotóapplikáció stb.) és Győr városának gyermekszemmel is vonzó, érdekes, vendégcsalogató, gyermekbarát arcát kell megjeleníteniük, azaz azt, hogy miért érdemes a címben megszólított Gyurinak Győrbe jönni. A pályamunkák egyéni és csoportos (osztályközösségek, óvodai csoportok, baráti társaságok, családok stb.) kategóriában nyújthatók be. A pályamunkákat zsűri értékeli és az első három helyezettet mindkét kategóriában pénzjutalomban részesítik, de a helyezetteken kívül minden résztvevő  meglepetés-ajándékban részesül, s a legsikerültebb munkákból szabadtéri kiállítást rendeznek a III. Győrkőcfesztivál keretén belül 2010. július 2. és 4. között Győr belvárosában. A pályázat beadási határiejeő: 2010. május 31., a pályamunkákat a Vaskakas Bábszínházba kell eljuttatni (9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.) postai úton vagy személyesen. Érdeklődni a 96/512-690-es telefonszámon vagy a vaskakas@vaskakas.hugyorkoc@gyorkoc.hu e-mail címeken lehet.

A Pataky Művelődési Központ szabadon választott technikával készült A/4 méretű kizárólag papír alapú illusztrációkat vár a honlapjukon közzéttett mesekönyv meséihez. Az alkotások beküldési határideje 2010. június 13., a cím: Pataky Művelődési Központ 1105 Budapest, Szent László tér 7-14. (a borítékon fel kell tüntetni a pályázat címét: Az én mesém).Az eredményhirdetések szeptemberben lesznek, a legjobb alkotások Az én mesém című mesekönyv 3. kötetében jelennek meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.